Би трябвало освен това, което цитирате и давате като фиш да има и информация в трудовия договор за :
Основно трудово възнаграждение с постоянен характер ....... лв.
Допълнителни възнаграждения с постояненхарактер....... ....
Не,не съществува, което и мен ми беше странно, но се оказа,юридически,че е възможно....
В договора фигурира" месечно трудово възнаграждение в размер на "...." процента" от заработения месечен оборот от работника.
Та в този ред на мисли ,гледайки стариъе ди ведомости,реално погледнато,всеки път като изляза отпуск, губя значителна сума пари,независимо дали предходният месец е бил по-силен от настоящия. Затова питам как би се изчислил платебият ми оъпуск за този месец,описано в първия ми пост, и реално ,въобще,има ли смисъл от "платен отпуск", ако винаги ще губя, което го обезсмисля като понятие.
Технологията е тази, но трябва да съобразите каква част от брутното ви трудово възнаграждение е с постоянен характер, тъй като само тя участва в изчисленията.
Може би част от сумите всеки месец са различни на някаква база и те не са включени при изчисленията.
За справка :
Чл. 17. (1) В брутното трудово възнаграждение за определяне на възнаграждението за платен годишен отпуск по чл. 177 или на обезщетенията по чл. 228 от Кодекса на труда се включват:
1. основната работна заплата за отработеното време;
2. възнаграждението над основната работна заплата, определено според прилаганите системи за заплащане на труда;
3. допълнителните трудови възнаграждения, определени с наредбата, с друг нормативен акт, с колективен или с индивидуален трудов договор или с вътрешен акт на работодателя, които имат постоянен характер;
4. допълнителното трудово възнаграждение при вътрешно заместване по чл. 259 от Кодекса на труда;
5. възнаграждението по реда на чл. 266, ал. 1 от Кодекса на труда;
6. възнаграждението, заплатено при престой или поради производствена необходимост, по чл. 267, ал. 1 и 3 от Кодекса на труда;
7. възнаграждението по реда на чл. 268, ал. 2 и 3 от Кодекса на труда.
(2) В брутното трудово възнаграждение за определяне на възнаграждението за платен годишен отпуск по чл. 177 от Кодекса на труда се включва съответната пропорционална част от допълнителните периодични или годишни възнаграждения, изплатени след ползването на платения отпуск, като за целта се преизчисляват изплатените възнаграждения за платен отпуск.

Всеки месец ми се удържат осигуровки и данъци спрямо процентното ми възнаграждение; пример от фиш за предходния месец:
4318,29 бруто
Осигурителен доход - максимален праг 3000
Общо осигурителни вноски 13,78%
Задължутелни осигурителни вноски 413,40
Сума фонд пенсии от осигурен 197,40
Сума фонд безработица от осигурен 12,00
Сума фонд заболяване от осигурен 42,00
Сума фонд ДЗПО в УПФ от осигурен 66,00
Сума фонд ЗО от осигурен 96,00
Данък по ЗДДФЛ 388,51
Данъчна основа по ЗДДФЛ 3885,05
ОБЩО 801,91

Здравейте! Пиша с въпрос относно изплащането на платен годишен отпуск при плаваща заплата -работя на процент и всеки месец , съответно, заплатата ми е различна. Знам,че се изчислява на базата на дохода за предходен месец. Интересно е,обаче, как винаги като изляза в отпуск получавам по-малко заплащане. За да изясня казуса,ще дам пример :
Предходният месец брутното ми възнаграждание е на стойност 4318,29; разделяйки го на 20 работни дни се получава дневна ставка 215,9. Да кажем, че прогнозирам финалното брутно за този месец да е около 3000. Следейки ведомостта от предишни месеци, разделям 3000/20 работни дни, за да получа дневна ставка 150. Обмислям да пусна 5дневен отпуск. Бих искал да  попитам в този случай как ще се изчисли месечното ми възнаграждание за този месец.
 Благодаря предварително!
Пиша този пост,защото се усъмнявам в правотата на издавания документ за месечно възнаграждание, тъй като всеки път когато си пусна платен годишен отпуск,независимо дали предходният месец е "по-слаб" (тогава го разбирам) или в пъти "по-силен", винаги месечното възнаграждение спада в значителни размери и в трактовката на този контекст, то обезсмисля ли се излизането ми платен отпуск.
Е, щом очаквате такива изработки, може и да стане. Само дето осигуровки +данъци са над 25%
Аз нямах предвид,че те са 25%,а че от изкарания от мен оборот за предприятието, накрая на месеца ще получа 25% от него(от изкарания от мен оборот за предприятието) и после въпросното получено от мен възнаграждение ще се облага. Въпросът е,че един месец може тези 25% да са 1000 , а друг да се равняват на 3000 и това възможно ли е пред нап. Отделно идеята да не е включено основно минимално възнаграждение(заплата) възможно ли е?!
Блгодаря на всички за отговорите!
При горепосочените условия бих казала само: Ужас! Бягайте! Съгласяйте се само ако сте много на зор, но вероятността да не Ви платят уговореното е доста голяма.

А към горния коментар относно цветовете на икономиката, ще кажа следното : при сивата икономика има нещо скрито, но и нещо наяве. Казах " черна" (при това в кавички), защото неплащането на осигуровки и данъци в този случай  е много по- далеч от "бялото" отколкото е сивото.

Аз си мислех,че е по-бяло, защото така се озаконява процентното възнаграждение,например 25% от изкарания оборот от мен и че реално така няма как да избяга да не ми ги даде в края на месеца,след като го има  описано в договора. Беше ми и странно как,примерно,един месец съм направил 3000 лева и трябва се обложат после 25% с данъци и осигуровки,а друг месец 11000 и как това е окей пред нап?
Здравейте! Договорът не е граждански; трудов на осем часа е; без основна заплата; осогуровки и данъци върху изкаран процент. И на мен ми звучи странно,без дори опоменат минимален праг на трудово месечно възнаграждение(заплата)
Здравейте! Предлага ми се работа със заплащане само процент,без основна заплата и данъци и осигуровки върху изкарания процент? Това възможно ли е въобще,имайки предвид,че един месец може да е по-силен,друг по-слаб ?! И как така всеки месец пред НАП ще е различно?