Има и едно или в чл.12, ал. 2!
Грешка! Извинете!
Беспорно има стеснително, според мен тълкуване, което приема, че трябва да е работил в предприятието към 01.07.2007 г. / когато влиза НСОРЗ/ И ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ.


Според мен логиката на работодателя е, целия стаж при един и същ р-л.



Има и едно или в чл.12, ал. 2!
КАТО СЕ ОСНОВАВАТ НА ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА РАБОТНА ЗАПЛАТА И КТД НА ОТРАСЛОВО НИВО, НЕ МИ ПРИЗНАВАТ СТАЖЪТ, КАТО ЗАТС В СЪЩОТО УЧИЛИЩЕ.

ИМАМ ЛИ ПРАВО ДА ПРИЗНАЯТ СТАЖЪТ МИ НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ. 12, АЛ.2 ОТ НАРЕДБАТА ЗА СТРУКТУРАТА И  ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТНАТА ЗАПЛАТА?

Считаме, че чл. 12, ал. 2 от НСОРЗ, в съответствие с договореното в КТД, следва да се приложи като са зачете целия трудов стаж, признат по реда на Кодекса на труда за времето, през което сте работила в това училище.

Това са извадки!

 
Благодаря на всички за отговорите! От СБУ получих официално писмо, в което подчертаха, че трябва да ми се признае стажът. По същия начин отговориха и от Министерство на труда и социалната политика!
Директорът ще ми признае стажът!
Благодаря за отговорите!
Ще търся отличен юрист!
Поисках юридическо мнение.
Отговорът беше, че вътрешните правила за работна заплата са определящи и не подлежат на съдебен контрол!
 :noexpression: :noexpression: :noexpression:
Значи вътрешните правила, не са догледани! Трябва да ги поправят!
Поисках юридическо мнение.
Отговорът беше, че вътрешните правила за работна заплата са определящи и не подлежат на съдебен контрол!
 :noexpression: :noexpression: :noexpression:
Благодаря за бързият отговор! Да, членувам от 2008 г. при тях.
Конкретно ме интересува - вътрешните правила за работна заплата, основен документ ли става за училище, при определяне на трудовия стаж?
Здравейте!
Въпросът ми е, вътрешните правила за работна заплата над Наредбата и Кодекса на труда ли са?
Защото имам 9 години в училище като технически секретар, а сега ще съм учител в начален етап, в същото училище. Имам 6 години прекъсване от училище, защото работих учител детска градина. Сега не ми признават този стаж като технически секретар, независимо, че е в същото училище т.е не признават чл. 12, ал. 2 от НСОРЗ. Моля за професионално мнение! БЛАГОДАРЯ!