ЗДДС няма общо с деклариране на разходите и/или плащането им. В ЗДДС се регламентира кога сте задължени да внасяте ДДС и кога имате възможност да ползвате данъчен кредит.
При закъсняла регистрация по ЗДДС освен глобата, дължите и ДДС със задна дата.


В другата Ви тема Bobo Ви е дал много добър съвет - вслушайте се. Затънали дте в л*ната и колкото повече де въртите,толкова по-зле. Потърсете компетентна помощ. Но не по форумите, а с по-високо ниво на отговорност. И вероятно срещу заплащане

Къде мога да намеря счетоводител който е подходящ за мен? Предполагам в моя случай трябва някой който има опит с онлайн бизнеси или няма значение?
Да закъснялата ригистрация по ДДС - отваряте ЗДДС  и четете от чл.178 нататък (глоби , задължение за внасяне на данък, лихви)
За регистрация като свободна професия със задна дата сигурно ще трябва и да се регистрирате като самоосигуряващо се лице със задна дата (осигуровки лихви, глоби за неподадени в срок декларации и т.н.)

Благодаря ви много за отговора. Фирмата която ми плаща е от Съединените Щати така, че предполагам не трябва да плащам ДДС? Глобите средно в какъв размер може да са? Също така, ако се регистрирам като свободна професия, но имам лош месец и не направя пари в такъв случай как се процедира ще трябва ли пак да плащам данъци и осигуровки?
Когато сте получател на услуга от фирма, базирана в ЕС, подлежите на задължителна регистрация по ДДС в 7-дневен срок ПРЕДИ датата, на която данъкът за доставката става изискуем (авансово плащане или данъчно събитие). Т.е. преди издаването на фактурата.
Няма значение оборота, честотата на получаване/предоставяне ва услуги и т.н.
Няма никакъв "тестов" период

Ясно благодаря ви. Значи този закон е за всички закони и Гугъл реклами не е с нещо по-различно? Като се регистрирам по ДДС как ще декларариам разходите и как ще ги плащам?
Ще се регистрирам, но има ли някакви последствия като не съм  се регистрирал до сега? За да се регистрирам като свободна професия ще ми трябва ли счетоводител?
Рекламния ми бюджет сега е само няколко стотин лева на месец. В такъв случай задължително ли е да се регистрирам по ДДС? Може ли първо да тествам какви резултати ще имам и тогава да се регистрирам
Как точно ги ползвате ?

Ползвам Гугъл реклами за да промотирам афилейт продукти
Да, Регистрация по Чл.   97а ЗДДС. Преди да получите фактурата.

Трябва ли да имам фирма за да се регистрирам по ДДС? Благодаря ви
Здравейте за да ползвам Гугъл реклами трябва ли да се регистрирам по ДДС? Аз съм физическо лице.
Здравейте, от 6 месеца се занимавам с афилейт маркетинг получавам плащания в банковата ми сметка. Трябва ли да се регистрирам като фирма или свободна професия? Кой е по добър избор? Фирмата която ми плаща е от Америка и за този период съм получил 5000 долара в банковата ми сметка. Ще имам ли проблеми с НАП? Аз не работя нормална работа в момента . Не съм сигурен как ще се развият нещата и дали ще имам добри резултати за това не съм сигурен дали да се регистрирам като фирма или свободна професия, ако спря да правя пари или да изчакам
Здравейте тази година завърших и не съм работил. Изкарвам пари онлайн, но още не съм се регистрирал като фирма или свободна професия скоро ще го направя. Завърших май месец. Не знаех, че плащането на здравни осигуровки е задължително. За да ги платя трябва ли първо да подам декларация 7 за здравни осигуровки или да си извадя ПИК и да я подам онлайн? Ако е онлайн не съм сигурен точно какво да попълня на някой места например "Началната дата от периода, за който възниква задължението ми за внасяне на вноски"  Не знам от кога не съм здравно осигурен предполагам от началото на юни защото от тогава не се водя ученик. Също така ще ме глобят ли и шанса да ме глобят, ако подам декларация 7 онлайн по-малък ли ще е ? Благодаря ви
Здравейте тази година завърших и не съм работил, изкарвам пари онлайн, но не съм регистрирал като фирма или свободна професия все още и предполагам се водя безработен. Влязох в портала за е-услуги на НАП в "справка за здравноосигурителния статус" и все още съм с непрекъснати здравноосигурителни права и пише че няма данни за 4 месеца аз съм завършил май месец, но не съм взел матурата по български (ако това има значение, защото нямам диплома за средно образование). Като проверих "справка за задълженията с възможност за извършване на плащания " нямам никакви дължими суми. За да ги платя онлайн трябва ли да имам ПИК? Аз влязох в портала на НАП за е-услуги чрез е-автентикация. Също така как се подава декларация образец № 7 "Данни за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителни вноски и за избрания осигурителен доход" и трябва ли да имам ПИК за да я подам или мога да е-автентикация? Аз ползвам е-автентикация с евртотест мобилен КЕП за да вляза в НАП трябва ли ми друг вид КЕП за да мога да подам декларация 7?Благодаря ви!