Направо им предложете да ви предложат да ви освободят срещу 4 заплати. Аз лични не бих стояла на място, където не ме искат, а те трудно ще ви освободят по други членове.

Аз бих се съгласила на 4 заплати, фирмата не е малка и има пари, но според мен биха намерили по-евтин за тях начин да се отърват от мен. Стиснати са..
На Вашата позиция имат право да назначат човек по заместване - до завръщането на титуляра. За да Ви дадем правилен съвет трябва да знаем какво е Вашето решение - ще работите ли в тази фирма, ще сменяте работодателя или ще се регистрирате на борсата.

Благодаря за бързия отговор!

Доколкото разбирам, назначения човек на моята позиция не е по заместване, а на нормален договор. Мога ли да претендирам да бъда върната на тази позиция, базирайки се на закон/кодекс или нещо друго?

Смятам да остана поне няколко месеца, докато детето свикне с яслата. След това възнамерявам да търся нова работа. Борсата не е предпочитана опция.
Здравейте! Предстои ми да се върна на работа от майчинство. Докато ме няма управата, както и екипа ми се смени напълно. Разговарях с работодателя, който ме уведоми, че са назначили човек на моята позиция (доколкото разбирам нямат това право) и ми предлагат нова позиция. На 99% съм сигурна, че идеята им е да ме освободят по време на изпитателния срок, понеже целият екип се смени няколко пъти докато бях по майчинство и разбрах как работи новата управа, както и че нямат желание да работят със стари хора. Какво бихте ме посъвествали да направя преди да приема предложението им, за да съм ощетена минимално? Имам ли право да откажа новата позиция и какво би станало ако го направя. Мога ли да настовям да бъда върната на старата позиция или не?