Колеги, един глупав въпрос, в указанието се започва с това как се попълва уведомлението за действащите трудови договори -  от т.2. - допълнително споразумение от 01.04.2017; А какво попълваме в т.1 - ?! код 0 - редовни данни или 1 - корекция ?!?!
Здравейте,

Има ли промяна в датите, които се посочват в т.18 на декл 6, при вид плащане 5 и 8 ?
благодаря за отговора, това което не ми е ясно все още - "начална касова наличност" - взимаме сумата "наличност в края на деня" от предната дата или всеки ден е нула освен ако не се вкарват както казвате оборотни средства за ресто на клиенти.
след което имам графа общо въведени и извадени пари в касата - там се попълва когато, както казвате има промяна извън случаи на продажби ?
:) да, различни са..очаквах поне мнение как се попълва книгата за финансови отети
Здравейте,
може би за мнозина тази тема е безумна, но колкото човека попитах получих различни отговори.
Искам да знам как да си попълвам книгата за финансовите отчети:
попълвам само оборотите на касовия апарат за съответния ден - т.е. тази книга е само за касовия апарат и не касае касовата книга - съответно операциите по сметка 501 или напротив;
длъжник е осъден да плати задълженията заедно с лихвите и разноските по делото, издава ли се фактура за лихвите, предполагам че не, но на какво основание длъжника си ги начислява ? фактурата за съдебните разноски е без ддс ?
Здравейте, трябва да назначим служител на втори трудов договор за 4 часов работен ден. Какви по-различни задължения произтичат от това ? - от попълване на трудовата книжка до подаване на декларация 1 ? освен това може ли да бъде назначен на по-ниска заплата от мин определения осиг праг за заеманата длъжност ?