Категорично съм на същото мнение. А по повод ползването само на 4 дни какво ще кажете?
Един млад татко е пуснал молба за отпуск след раждане на детето, но не иска 15, а само 4 дни. Колежка твърди, че може и дори в НОИ казали, че може да разтегли ползването на по няколко дни до навършване на 1 година от детето. Честно казано, не намерих нищо нормативно, което да потвърждава това. Не мога да си обясня тогава защо е нужна бележката с датата на изписването от болничното даведение !?
Здравейте! Днес връчват искане за предоставяне на документи и писмени обяснения от НАП, които включват всичко, което се сещате, т.е. заверени копия на цялата документация /всичко!/ за 5 години и половина назад, плюс писмени обяснения също за всичко дори и още отгоре, както и счетоводни справки пак за всичко. Хубаво, само срокът е 7 дни, които включват и почивните. Това е нещо невъобразимо! Въпросът е, ако напиша молба за удължаване на срока, макар и с още 7 дни, дали ще ми я одобрят? Ще се счете ли за достатъчно основание този аргумент или може да кажат да си гледам работата? Има ли някой такава практика?
Много благодаря! Хубав ден!
Моля, припомнете ми, при описването в УП-1 на редовете по документи кой стаж се записва - този от трудовата книжка или преизчисленият от друга категория към трета?
От стила на запитването Ви, разбирам, че сте мъж и, ако няма други условия, смятам, че след другия месец може да подадете документи, защото събирате 100 точки.
От собствен опит /за съжаление/ - може да се изтеглят или да се прехвърлят по партида на наследниците, ако са в същия фонд. Ако не са - може да се прехвърлят, ако искат и за това си има срокове. Ние със сина ми все още не сме направили нищо и партидата така си и стои.
Предварително се извинявам, че пак повдигам тази тема, но не намерих отговор на въпроса, какво правим, кагато в бланката за УП-1 не достига място за описание на всички издадени образци на УП-2. Обикновено те са много повече, а посочените редове на страница 4 от образеца са само 4!?