Здравейте. Моля да ми отговорите на следния въпрос. ФЛ, което работи по ТД дава собствен имот под наем на ЕООД от 01,11,2013 г. т.е.за последните два месеца на 2013г. Трябва ли ЕООДто да си удържи и съответно внесе данъка в НАП и да плати на наемаемодателя само разликата, или да плати наема в пълен размер, а наемодателят да внесе данъка и да си подаде декларация. Ако наемодателят получава само разликата трябва ли да подава декларация? Благодаря.
Моля да ми кажете какво следва да се подаде в НОИ и в какви срокове, при положение, че майка, ползваща отпуск за отглеждане на дете до 2-год.възраст даде детето на ясла и се върне на работа преди детето да навърши 2 год.
Освен всичко останало, проблемът е като го освободим по чл.за придобиване на право за пенсиониране ще му начислим и 6-те заплати(работил е повече от 10 год.във фирмата), а ако не може да се пенсионира ще трябва да ги връща я ги върне, я не.
Здравейте. Имаме шофьор на лекотоварна кола - 3-та кат.труд, който твърди, че като има стаж 2- ра категория и му се приравни към 3-та и направи нужния осиг.стаж може да се пенсионира, въпреки че няма възраст - на 58 години е. Може ли наистина да се пенсионира сега?
Работник придобива право на пенсия за възраст и ос.стаж, но ще продължи да работи. Трябва ли да се прекрати ТД за определен период от време, след което отново да се назначи или не е задължително?
Но срока на ТЕЛК е изтекъл и лицето няма ново решение, няма и да има.
Да, би трябвало да се удържи за 10,11,12.2012 и за 01,2013г.
Моля за помощ. Срока на ТЕЛК решение е изтекъл на 01,10,2012г., но не съм обърнала внимание, че няма продължение(човекът вече е пенсиониран, но за придобит стаж и възраст, затова нява нов ТЕЛК). Как да начисля и удържа ДОД за минало време?
А как се обявява като СОЛ? До сега не съм се занимавала с такива лица.
Може ли собственик на ЕООД, регистриран като управител в Търг.регистър да сключи със себе си ДУК. За тези договори по принцип подава ли се уведомление в НАП както за трудовите или има друг начин за регистриране?