Навсякъде е така, имат проблеми и работят по въпроса.
Не е ли по-правилно да си връчите едно предизвестие по чл. 326 от КТ и след изтичане на предизвестието да си оформите и връчите заповедта за прекратяване на трудовия договор. Аз винаги съм ползвала този начин.
И като как ще стане този отказ за изплащане на обезщетението??? Работодателя просто ще му удържи последната брутна заплата и толкова.
Ами защо при изваждането на 31-5 един път пишете 26 след това 27?
От цялата тази дискусия оставам с мисълта за съществуването на втора ведомост, която няма нищо общо с официалната. Ако това се окажа вярно, ще има доста работа за ИТ и тежко и горко на този работодател.
Чл. 68. (1) (Предишен текст на чл. 68 - ДВ, бр. 25 от 2001 г.) Срочен трудов договор се сключва:

 1. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) за определен срок, който не може да бъде по-дълъг от 3 години доколкото в закон или в акт на Министерския съвет не е предвидено друго;

 2. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) до завършване на определена работа;

 3. за заместване на работник или служител, който отсъствува от работа;

 4. (отм., предишна т. 5, изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) за работа на длъжност, която се заема с конкурс - за времето, докато бъде заета въз основа на конкурс;

 5. (нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г.) за определен мандат, когато такъв е установен за съответния орган.

 (2) (Нова - ДВ, бр. 48 от 2006 г.) Работниците и служителите по срочен трудов договор по ал. 1 имат същите права и задължения, каквито имат работниците и служителите по трудов договор за неопределено време. Те не могат да бъдат поставяни в по-неблагоприятно положение само поради срочния характер на трудовото им правоотношение в сравнение с работниците и служителите по трудов договор за неопределено време, които изпълняват същата или сходна работа в предприятието, освен ако законът поставя ползването на някои права в зависимост от притежаваната квалификация или придобитите умения. Когато на същата или на сходна работа няма заети работници и служители, работниците и служителите по срочен трудов договор не могат да бъдат поставяни в по-неблагоприятно положение от останалите работници и служители, които работят на трудов договор за неопределено време.

 (3) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., предишна ал. 2, бр. 48 от 2006 г.) Срочен трудов договор по ал. 1, т. 1 се сключва за изпълнение на временни, сезонни или краткотрайни работи и дейности, както и с новопостъпващи работници и служители в обявени в несъстоятелност или в ликвидация предприятия.

 (4) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., предишна ал. 3, бр. 48 от 2006 г.) По изключение срочен трудов договор по ал. 1, т. 1 за срок най-малко една година може да се сключва за работи и дейности, които нямат временен, сезонен или краткотраен характер. Такъв трудов договор може да се сключи и за по-кратък срок по писмено искане на работника или служителя. В тези случаи срочният трудов договор по ал. 1, т. 1 със същия работник или служител за същата работа може да се сключва повторно само веднъж за срок най-малко една година.

Ако работодатят е съвестен би трябвало да изплати всички неизползвани отпуски, защото разбитам, че май по негова вина не са ползвани, което обаче не може да се докаже, защото както не е искано да се подава молба за ползваните дни, так не са си направили труда и съответните длъжностни лица да направят отлагането поради производствени причини - например. При един нормален случай би трябвало да му начили за 2010 и 2011 общо 40 дни неизползван отпуск. За 2013 има право на 20 дни разделено на 12 месеца и умножено по 2 месеца = 3 дни. Или за 2013 има право на 3 дни отпуск. Паричките, като казвате вие се изчисляват като брутното трудово възнагражнение за предния месец преди да бъде освободен, а това е месец 02 се раздели на броя работни дни за този месец и получената сума се умножи по броя дни неизползван отпуск. Дано да сте разбрали и не се притеснявайте да питате. Всеки пита и по този начин се научава. Няма хора, които да знаят всичко. Желая Ви всичко добро и дано работодателя да си изпълни задълженията както трябва.
Каква е причината да не си е ползвал платения отпуск? Ако има молба за ползване и съответно, причина за отлагане по реда за отлагане на платените отпуски, то тези отпуски остават дължими и се изплащат в пълния размер при напускане. За тази цел не е нужно да подава никакви документи за да му се изплати. Това е работа на съответното длъжностно лице. В заповедта за освобождаване се упоменава за кои години и по колко дни следва да се изплатят на основание чл. 224 от КТ, като обезщетение за неизползван отпуск. При положение, че отпуските не са отлагани по съответните членове от КТ, то дните платен годишен отпуск за 2009 нямат срок за погасяване по давност и следва да се изплатят в пълен размер. Дните за 2010 година, неотложени по съответния ред от КТ вече са погасени по давност - срока е две години и ги е изгубил в края на 2012 година. Съответно за 2011 и 2012 година остават дължими. Имайте предвид, и това, че платен годишен отпуск за една година може да се отложи за следваща при точно определени случай. Той има право да отлага за следваща година не-повече от 10 дни. Дано да сте ме разбрали. Ако бъдете по-конкретна ще Ви отговоря и по-точно.