Учителка родена на 24 .10. 1961 г. Учителски стаж 27г общ стаж 32 г  Интересува ме таблицата по ,която мога да се ориентирам за двата начина на пенсиониране. Основно се интересувам от ранното.
Ако работодателя писмено  уведоми служителя ,за прекъсване на  дългогодишен неплатен отпуск ,има ли право служителят да откаже и по какъв начин? ,При условие ,че служителят е в дългогодишен неплатен отпуск и не е ползвал миналогодишен отпуск изгаря ли и до колко време може да се използва?
Здравейте! Служител ,който е на постоянен трудов договор ,ще ползва неплатен отпуск една година през  която ще работи на друго място с непостоянен трудов договор . Какво трябва да се  се впише в трудовата книжка от до сегашния работодател?Имам предвид заплата , стаж и какво още .




Има ли право работодателя да откаже платен отпуск ?
Делигираните уч.заведения увеличават съобразно бюджета. На общинските са отпуснати отгоре.
Правилно ще е да се до финансират училища и детски заведения. Всички заслужават да получат ДМС.Стига с този недостиг . Един пенсионер в другите държави получава по голяма пенсия от един работещ учител в БГ.
По кой член се освобождава учител който е замествал ?Трябва ли работодателя да напише предизвестие?Напускащият подава ли  молба?
Да ! Директора е и учител и всичко каквото си помислите . Няма време за управленческа работа. Често е служебно ангажиран в общината. Как трябва да се формулират вътрешните правила ,ако не се издават заповеди ,тъй като това е физически невъзможно .
Налага се често пом .възпитател в детска градина да замества директор с група в рамките на работното си време  предимно след обед по време на следобеден сън. Необходимо ли е при всяко заместване директора да издава заповеди,или да се формулира постоянна ,която да важи при такива ситуации.По кой член и как да се обоснове?
Издават ли се удостоверения на деца от детската градина ,които на 6 г постъпват  в 1 клас.
Полага ли се почивка за помощен персонал на 4 часов работен ден в детско заведение ?
Изискване за длъжност готвачка в детско заведение на 4 часа. Не се явява квалифициран кандидат. Назначен е човек по чл.70ал1 от КТ във връзка с чл.68.ал.1 т.1със срок до 31.07 2013г.Как да подновя договора така ,че той да си остане отново срочен. До кога /колко години/ имам право да го подновявам ? Какъв е реда с НАП ? Какъв е най дългия изпитателен срок ?
Общинско детско заведение до 20 деца таван за директор 660 лв.;таван на старши учител 535лв, който е /профес.бакалавър 86% от запл. на висшист/; помощен персонал 310 лв. Как да се сметне с 8%увеличение? Трябва ли да се вдигне заплатата и на помощния персонал? Правилно ли ще е да се процедира така: пом. персонал 290лв . 8% =313 лв.; учител 535лв  . 86% = 460 лв. ; директор 660 лв. Може ли на помощния персонал заплатат да си остане 310лв.
Новите учителски заплати надвишават бюджета. Правилно ли е сумата заделена за ДМС да се прехвърлпи  към заплатите.Каква др алтернатива има парите да стигнат?
Напуснал служител по чл.326 ал1 и 2 /изчакване на 30 дн . срок/  с 18г тр стаж. Има ли право на борса при условие ,че е изпуснат 7 дневния срок.Какво може да се направи ?
В ПМС заплатата на ,,старши учител,,- 530лв  ; ,,учител,, - 500лв. Как се изчислява за професионален бакалавър,,старши учител,, ? 530.86%=455.80лв  ,или 500 . 86% = 430лв ?
Благодаря предварително! Каква заплата ще се определи на полувисшист,,старши учител,,от 1.01.2013г Къде е обнародвано/вестник,наредба/?
Признава ли се предишен трудов стаж на новоназначен не педагогически персонал в сферата на образованието? Може ли да се коригира ако е е изчислен неправилно в последствие? пр. Назначен прислужник в учебно заведение на който е признат целия предишен стаж.Каква отговорност носи работодателя?
Много съм ти благодарна !
как се изчисляваше процент стаж - 3г. 2м. колко % са на 145 лв 4 часа раб ден