Здравейте!
Получих писмо, в което ми искат коригиращи данни за дни във временна нетрудоспособност. В рекапитулации и фишове всичко е наред, но за всеки коригиращ месец трябва да подавам отделна Д1и Д6, аз това не съм го направила - мислех, че програмата го прави автоматично както преди. Сега имам 3 дни за работодател в май.2014 и за месец юли.2014 4 дни в нетрудоспособност от ДОО, които съм подала пак с код за минал месец. Казаха ми, че няма да мина без предписание от НОИ. Вие какво ще ме посъветвате? И това на място става в отдел корекции или мога да подам по електронен път?  :(
И отново съм аз с въпрос - майката, която ми подава болничен лист, не е за 45 дни преди раждане, а е за общо заболяване - за лъжливо раждане и е с код 01. В момента е в отпуск за отглеждане на деца до 2 г. възраст. Само приложение 12 ли да подам в НОИ в 3 дневен срок или болничния с всички останали приложения плюс заповедта за прекратяване на отпуск.
Трябва да подадете задължително приложение № 12 за промяна на обстоятелствата в срок от 3 дни след издаване на първия болничен. Трябва да подадете и приложение № 4. За него срока не е 3 дни.
Извинете, но пак да попитам за темата - Приложение 12 - 3 те дни до работодателя ли са задължителни или в НОИ, защото още не е внесен болничния със застъпване на майчинството-издаден е вчера на 25.11.2014 г.
Където подавате Д6 с код 5 :)
Благодаря!!!
А, тези отметки имат ли някакво значение? Трябва да отметна, че няма основание за подаване на Д1 - така ли!
Здравейте! Как да подам само декларация 6 за данъка - направих я с код 8 - но в НАП не знам къде да я подам, чрез елекронния подпис!!!
Здравейте! При нас проблемът е следния: Имаме учителка - вече майка от 17.07.2013 г.  назначена на срочен трудов договор по чл. 68 ал. 1 т.2 до 31.08.2013 г. Договорът разбрах, че се прекратява без проблем.
Интересувам се обаче, болничния който продължава, чрез нас ли ще се изплаща и как ще я водя в програмата за заплати, след като прекратя договора й.И още нещо в програмата за заплати като отразя, обезщетението по чл. 224 в НАП ще има ли проблем - как да ги изплатя иначе, като е в болнични?