промяната е от 05.05, а влиза в сила от 01.05 заплатите все още не са изплатени мисля че не е проблем това
Здравейте! Имам следния въпрос може ли размерът на допълнителното трудово възнаграждение за трудов стаж да се увеличи с корекция на вътрешните правила за работната заплата и на основание чл.12,ал.7 от НСОРЗ?
Здравейте, имам следното питане болничен с продължителност от миналата година без прекъсване към настоящия момент, до изпълване на условието за 180 дни остават още 24 дни за един последен болничен.Но въпросът е тези 180 дни от ЛКК в една календарна година ли трябва да бъдат, и ако е така сумирането на дните предполагам ще трябва да започне от 01.01.2015.Не успях да се ориентирам в наредбата.... :blush:
Здравейте, колеги! Имам питане ако има и счетоводители тук от общински детски градини ще съм благодарна да ми отговорите. Има ли някакви пречки общинските детски градини да издават фактури за получени приходи, платени от друг разпоредител с бюджет?
Благодаря Ви, като порових още видях че има актуализация от 30.12. с нея го подадох.
Здравейте и за много години, бъдете живи и здрави! Искам да попитам някой има ли информация как следва да подам в НОИ болничен издаден през декември и продължаващ до януари 2015, не намирам актуализация на ПП в сайта, качили са само ПП за лекарите....
Здравейте, назначихме лице за работа по допълнителен трудов договор на 2 часа дневно.Правя промяна в щатното разписание, какво следва да запиша срещу това лице като численост на персонала, не е цяла бройка, не е и половинка, а не ми идва наум как да го запиша?!?
Много ви благодаря
Този отпуск е зачетен за трудов стаж
Издавам УП-3 на лице работило в периода 01.09.78г.-01.01.79г., т.е. 4 месеца, но през м.12. лицето е било в отпуск по семейни причини, от ведомостта се вижда че отпускът е неплатен, следва ли този месец да го включа в УП-3, като посома общо 4 месеца стаж или трябва да посоча общо 3 месеца осигурителен стаж, като впиша   , че осигурителният стаж не е равен на зачетения трудов стаж и причината?
Осигурява ли се задължително  във фондовете на ДООлице, което е пенсионер с телк по граждански договор, при условие че възнаграждението след приспадане на НПР е над МРЗ?
Здравейте,колеги имам следния проблем. Със съгласието на служител от работната му заплата се удържа наем, който се внася в касата и след това се транзитира към първостепенния разпоредител. За служителя смятам че трябва да се начисли като задължение по 4897, а при мен като вземане по 4887 и в намаление на сметка 6029/по кредита на сметката/. Проблемът е че не ми идва на ума как да изчистя оборотите по сметки 4897 и 4887, както и да не се налага да правя двойни записвания някъде. Надявам се да сте ме разбрали, че е много объркано. Моля ако някой има идеи да помага.
а и от тази година за първи път ще подаваме с ел.подпис и се притеснявам да не объркам нещо
Да но заплатите при нас са начислени и изплатени, четейки Наредбата ми се струва че срокът е до края на месеца, в който е начислено или изплатено възнаграждението
Колеги, не успявам да подам декларация 1 с ел.подпис за м. януари.Като вляза в портала на НАП и избера Декларация 1, няма опция за м.януари 2014г. Чудех се дали само при мен така излиза?
Здравейте! Имам следния въпрос Лице, което през 2013г. е било назначено по трудово правоотношение, сега през 2014 ще бъде на граждански договор за друга работа. При годишното преизчисляване на авансовия данък, което включвам в РЗ за м.01.2014г. се получава че това лице дължи 0.02лв. данък. Следва ли този данък да го удържа през м.01. от лицето, но от сумата му по гражданския договор.
Колеги, преди ден ми се обади лице, което беше назначено на граждански договор при нас миналата година.При опит да подаде ГДД в София/незнам кой район/ са го върнали под предлог че служебната бележка, която съм издала е актуализирана и искат да се приложи новата.
Здравейте! Интересува ме дължат ли се осигуровки по граждански договор на лице, което получава пенсия по болест.Счита ли се за осигурено това лице, за да му се начислят и осигуровки по извънтрудово правоотношение?