Точно така , първо подава заявлението , че прекратява трудовото правоотношение на това основание , като в самото заявление упоменава , че ще представи служебна бележка или копие на ТД с новия работодател . По този начин може да напусне още утре , без да дължи каквото и да е на стария работодател . За това нещо веднъж се бях консултирала с експерт от Инспекцията по труда и той ми го обясни по същия начин .
Ако е по заместване и иска да напусне , за да започне друга работа на постоянен трудов договор , може и без предизвестие . Погледнете чл.327 ал.1 т.7 от КТ .
Май все още е така , защото скоро ми се налага да пиша такава на наш бивш служител .
Здравейте , моля за съдействие . Имаме служител , който е приет в болнице и от лечебното заведение му изискват бележка от работодател , която да удостовери дали е ползвало или не болнични през последните 2 години . Не намирам такава бланка , моля ако някой има или е правил такава бележка , да помогне . Само не разбирам защо се изисква такова нещо .
Благодаря предварително .
Здравейте , моля ако някой може да ми помогне с готова бланка Декларация от бащата и майката, че бащата е припознал детето и те живеят в едно домакинство . Става въпрос за ползване на 15 дни отпуск от бащата при раждане на дете , който няма сключен брак с майката на детето .
А това задължително ли е и ако не се подаде , какво се случва