Така мисля и аз - преди завръщане на титуляра лицето да се преназначи на другата длъжност с ДС - имам предвид да избегна прекратяване на ТД, изготвяне на уведомление и т.н. Според мен пречки няма да е с ДС, не знам само при това положение  трябва ли да се изготвя уведомление.
Лицето, което ще замества, е в болнични. Искам преди да се е върнал титуляра от първата длъжност, да го преназнача на втората - естествено с молба от лицето.
Здравейте колеги! Имам следния казус - лице, назначено на ТД по заместване. Заместваният се завръща на 08.07., но на същата длъжност друго лице е в дългосрочен болничен. Мога ли с допълнително споразумение да го преназнача по заместване на другата длъжност или трябва прекратяване и нов трудов договор по заместване?
Извинявайте, може би грешно обяснявам.Случаят е следният: Лицето е назначено на длъжност специалист по чл.68, ал.1, т.3 - по заместване.  След 3 месеца се овакантява длъжността трудотерапевт и лицето си подава молба за вакантната длъжност. Титуляра на предходната длъжност не се е завърнал на работа, все още е в болнични. Защо да не може заместника да се преназначи на друга вакантна длъжност в същото заведение?
Длъжността на отсъстващия титуляр си остава вакантна и може да се назначи друг.
Защо да не може да се преназначи - има вакантна друга длъжност, лицето си подава молба за преназначаване, работодателят е съгласен. Не разбирам защо не може?
Да доуточня - титулярът не се е завърнал на работа.Лицето се преназначава на друга вакантна длъжност.
Лице, назначено по чл.68, ал.1,т.3 - за заместване на служител, който отсъства от работа - може ли да бъде преназначено на друга длъжност в същото предприятие, или трябва да се прекрати трудовия му договор?
Нещо не ми стана ясно, в кои случаи управителя се прехвърля по чл. 123, а работници, на които е бил работодател остават....къде точно остават те?!!!

Орган по назначаване на работниците е управителят и досиетата им са в заведението за СГ, а на управителя орган на назначаването е бил директор на ДСП, след това кмета на общината и затова досието му не е в заведението, а е прехвърляно от институция в институция, но никога не е било в заведението за СГ. Трудовата му книжка е оформена - периода е 1998 г. - 2004 г. Въпреки това той иска УП 3.
Добър ден,Вие видяхте ли трудовата книжка? А УП-2 или УП-3 си издава там където е разплащателната ведомост!

Трудова книжка не съм видяла, защото не иска да ми я представи. Държи на своето, че в УП-3 пише, че се издава на база разплащателните ведомости. Не съм съгласна с това, макар че наистина го пише в УП 3, защото той е работил на други 2 места и тия ведомости аз ли да ги търся, за да му издам УП 3 ? Както по-горе обясних досиетата на управителите на заведенията не са при мен, а в общината, а преди това в дирекция СП. В крайна сметка трудовата книжка е оформена от общината.
Моля да ми отговорите на следните въпроси:
1.Трябва ли да се издава УП 3  на лице, когато стажът е оформен в  трудовата книжка?
Лицето е работило на пълен работен ден и според мен няма основание да иска издаване на УП 3.
2.Лицето е работило като управител на заведението и поради тази причина досието му се намира в  общината. Кой трябва да му издаде УП 3, ако наистина има основание за това ?
3. И накрая да поясня, че поради смяна на работодателя на лицето трудовото му правоотношение не е прекратявано и досието на управителя се е предавало от инстанция на инстанция. Последно досието на същия не е при мен.
Лице работи по трудов договор от 22.07.1980 г. От 10.01.1982 г.до 07.12.1982 г. е в неплатен отпуск за гледане на дете до 3 год. Трудовият договор е прекратен на 25.09.1989 г. Въпросът ми е колко стаж да зачета на лицето, тъй като не ми е ясно за периода на неплатения отпуск за гледане на дете колко се признава за осигурителен?
Лице по трудов договор на 4 часов работен ден - назначено на 01.04.1999 г. От 11.03.2005 г. излиза в неплатен отпуск до 11.09.2005 г. От 12.09.2005 г. е освободено от работа. В УП-3 пресмятам осигурителен стаж от 01.04.1999 г. до 11.03.2005 г. По първия метод стажа е 3 г 6 м 8 д, а по втория 3 г 6 м 10 д 4 ч. Въпросите ми са: 1. Коя дата посочвам в УП 3 графа 4 - 11.03.2005 г. или 12.09.2005 г. 2. По кой метод да посоча осигурителния стаж? Благодаря ви.