Остава да убедите работника да смените/поправите ТД с новата дата (16-ти). Срещу еднодневен бонус, например, ако наистина е работил на 15-ти. Или да го "пуснете" в неплатен в старата фирма. Проблемът основен-допълнителен ТД в двете фирми едва ли ще се прояви, само евентуално ще прави впечатление в ТК, ако въобще някой обърне внимание.
Това което предлагате е вариант, но не прави разрешаването му ПРАВИЛНО. За ТК ще се забележи, а и е абсолютно грешно за попълване на ТК.
Имам само питане само как да направя заличаването.За срока май е 7 - дневен. :blink:
Дел.
Вижте, Колеги искам да съм наясно как да поправя грешката, а не да констатираме дружно, че някой е сбъркал. Хиляди благодарности, но така не ми помагате със вашите съвети.Искам да знам, ако поправя датата на ТД, ще се поправят ли законово нещата или трябва да се заличава Уведомлението. Прочетох много нормативни документи, но това ме накара да се объркам повече, не ги тълкувам правилно........! Като дата на уведомлението пише дата 15.02.2016г.
Благодаря ВИ предварително аз искренното и професионално мнение.
Реално цялата история по уволнението и назначаването е следната: И двете фирми се администрират от нас / Счетоводна къща сме/. Това което стана с въпросното лице е следното. Уволнен от едната 1-вата фирма считано от 16.02.2016г., и назначен С ГОЛЯМО НЕВНИМАНИЕ НА 15.02.2016Г. в СЛУЧАЯ СЕ ПОЛУЧАВА ЗАСТЪПВАНЕ НА РАБОТНИ ДНИ. Моето притеснение е :
 - че уведомлението е подадено по обяд на 15.02.2016г.
 -  в ТД е посочена дата на започване 15.02.2016г.
    Наистина незнам какво реално трябва да направя, че да откорегирам грешката.
  Ако сменя датата на ТД с 16.02.2016г., това след себе си ще доведе и до корекция на УВЕДОМЛЕНИЕТО КЪМ НАП или бъркам.

Като казвам, че уведомлениет към Нап е подадено на 15 и работа е започнал на 15. Това е .
Като за начало - не бъркайте датата на сключване на ТД /датата, която се посочва в уведомлението/ с датата на започване на работа. Датата на започване на работа се отбелязва или в самия ТД, или в акта /протокола/ за започване на работа. Двете дати обикновено се различават поне с един ден. А може и с повече.
Не променяйте ТД и уведомлението, променете само датата на постъпване на работа /първият работен ден/, като посочите 16-ти. Помислете как ще му пратите труда, ако е работил на 15-ти. Да не подсказвам - подмасата  Законовата рамка на това обяснение.
Благодаря за отговора. Може ли да ме ориентирате със законовата обосновка.
Здравейте! Имам нужда от помощ, относно Разпореждане отказ за изплащане на пар.обезщ. по болничен. Мотиви - не внесени в дължимия размер и срок осигурителни вноски. Въпросът ми е имат ли основание и как от НОИ тълкуват срока, в който трябва да бъдат внесени ОВ? Случая е следния: болничния е за периода 01.02.-12.02.2016. Файлът с данните изпратен към НОИ на 04.02. Вчера получих известието за отказ. Очевидно е, че от гледна точка на НАП не съм пропуснала срока за плащане на ОВ за януари, но в същото време НОИ пък трябва да плати в 15 дневен срок болничния. Шанс за обжалване?
Назначен на 15, а се явил на работа на 16 ?
Явил се на работа реално на последния работен ден в предходната работа, на 16
Ако не е крайно фатално, просто изместете датата на постъпване на 16ти.
  Как " просто да преместя дата " . С какви действия трябва да го направя. Не е проблем за дата 16. Въпроса е да бъде направена корекция по правилния начин.
Ако пусна заличаване на подаденото Уведомление в нап. След което отново ги назнача , но с дата 16. Не знам дали така ще е правилно действие при това положени. Моля Ви дайте ми съвет.  :blush:
Назначен означава, че е започнал работа реално на последния работен ден в предходната фирма. Законово  не знам как да постъпя. Как да се поправи този застъпен работен ден!
 Имам и аз въпрос. За гледане на дете до 2г. по новите приложения / кой номер трябва да бъде 10 или?/. А срока за подаване при тези обстоятелства какви са.
И в уведомлението, и в трудовата книжка като дата на прекратяване на ТД се посочва датата, вписана в заповедта като "считано от"
Здравейте, имам аналогичен казус: Уволнен с дата 15.02.2016г., считано от 16.02.2016г. вече не е на работа. Назначен е в другата фирма с дата 15.02.2016г., реално няма прекъсване, но има застъпване. Как се прицедира в такив случай.