Няма да има проблем да си промени текста, но все пак на какво основание трябва да е заповедта за прекратяване? 326 или 334?
В молбата си е писал "моля да бъда освободен от заеманата от мен длъжност". Управителят е говорил с него и сме наясно, че иска да прекрати всякакви трудови взаимоотношения с фирмата.  Не е писал от коя точно длъжност иска да бъде освободен.
В предизвестието не е писал нищо за допълнителния. Аз бих го освободила по 326, но не знам дали  е правилно. От друга страна в чл.334 предизвестието е 15 дни, а човека си отработи 30.
Здравейте. Налага ми се да освободя служител, който е има два трудови договора с работодателя. Единия е основен по чл.67, а другия допълнителен по чл.110. И двата договора са на 4 часа. Служителят си подаде молба за напускане и днес му изтича предизвестието. Основния трудов договор ще си го прекратя по чл.326, но на какво основание е редно да прекратя допълнителния - 326 или 334? И още един въпрос. Оформянето на ТК както при допълнителен ТД по чл.111 ли става? Благодаря предварително.
Здравейте. Имам следния казус. Служител излезе в отпуск по бащинство за 15 календарни дни. Днес, обаче, се обади и каза, че иска да му го прекратим и от понеделник да е на работа. Какво трябва да се направи в този случай? В НОИ вече е подадено приложение 10. Сега със заличаване ли трябва да стане и с подаване на ново за реалния период на отпуска или с промяна на обстоятелства? Благодаря предварително.
Здравейте. Имам майка, която ползва неплатен отпуск по чл.167а. Днес се обади и каза, че иска да прекратим отпуска и да я освободим от работа на 17.08.2018г. За целта се информирах, че трябва да си подаде заявление за прекратяване на отпуска. Съответно ще си подаде и молба за освобождаване от работа, нали така? Въпроса ми е в молбата за прекратяване на отпуска каква дата трябва да пише? Ако я освобождаваме считано от 17.08.2018г. и последен ден й се пада 16-ти, молбата за прекратяване на отпуска считано от 16-ти ли трябва да е? Благодаря предварително.
Някой няма ли да каже нещо по въпроса.
Здравейте. Вчера сключихме ДС със служител за смяна на длъжност и съответно го обявихме в НАП. Днес, обаче, ми казват да анулирам допълнителното споразумение и служителят да се върне на старата си длъжност. Как е редно да се случат нещата - с код за корекция или за заличаване, или да се пусне ново ДС, или по някакъв друг начин. Благодаря ви предварително.
Здравейте. Имам следния случай. Работник, който е пенсионер, е подал документи за увеличаване на пенсията. Работи като пазач и го осигуряваме с код 16 - работещ при сумарно отчитане на работното време. Периода на сумарно отчитане е 6 месеца. Сега получавам писмо от НОИ, в което пише, че за периода 01,01,2017 - 30,06,2017 отработените часове по график са с 200 по-малко от тези, който трябва да се отработят. За следващия период са с 12 по-малко. В Д1 са му подавани реално отработените дни, но му е плащана пълна заплата, както би трябвало да е. Проблема е, че колежката преди мен не е правила изравняване за периода. От НОИ искат да изготвя УП3 като уточня периода на сумарно отчитане и продължителността на стажа. Ако не представим документите длъжностното лице ще издаде разпореждане въз основа на редовните документи и данните в РОЛ. Тъй като не е правено изравняване програмата не ми изчислява правилно УП3. Това е единия ми проблем. Бих могла да направя ръчно документа, но се притеснявам дали няма да има някакъв проблем за фирмата. И трябва ли изобщо да правя нещо при положение, че данните, които имат са верни и изготвяйки УП3 аз ще им дам същите данни. Благодаря предварително.
Зависи дали сте на СИРВ, да ли по  график или на подневно изчисляване на РВ, дали е извънреден труд ...
Част от работещите са по график, другите сме на петдневна работна седмица и този ден би трябвало да е извънреден
Здравейте. Интересува ме ако на 7-ми Май, официален почивен ден, съм на работа, дължи ли ми се по-висок надник или възнаграждението е както през нормален работен ден. Гледах че не се начисляват часове за работа в официален празник, както за 1-ви и 24-ти, но не разбрах за заплащането дали е по-високо.
Здравейте. Имам следния казус. Миналия месец сключихме допълнителни споразумения с няколко служителя от фирмата, да изпълняват друга длъжност за срок от 10 дни. Сега искаме да прекратим допълнителните споразумения и хората да се върнат на старата си длъжност. Това със заповед за прекратяване ли трябва да стане или с ново споразумение? Благодаря предварително.
Здравейте. От този месец започнах да се занимавам с ТРЗ във фирмата, в  която работя. Жената, която до сега работеше, подаваше болничните на място в НОИ. Сега искаме да ги подаваме онлайн и разбрах, че трябва да се регистрирам в сайта на НОИ и да попълня приложение 13. Гледах в сайта, но не успях да намеря къде да се регистрирам и да изтегля това приложение. Моля ви обяснете ми къде точно трябва да вляза и какво да направя. Благодаря предварително.