Моля някой да ми каже следния казус понеже всички колеки сме изправени в дилема.Имам отхвърлена Декларация 6 поради неизвестни причини.Декларация 1 е ок.Като за деклариране има само данък тъй като служителя е управител осигурен в друга фирма.Въпроса ми е как да подам отново Декларация 6 в НАП,само Д6 или отново с Д1,но така няма ли да се дублира Д1.Ако пък я подам самостоятелно само Д6 се опасявам че ще бъде отхвърлена.Моля някой да даде мнение?
Не се удържа.
Ето това е прост и разбираем отговор,благодаря ви  :wink1:
Чл.18 от ЗДДФЛ.
Благодаря много,аз члена съм го чела!!!Просто исках малко повече разяснения,взимам нова фирма която за 1 година е водена от три счетоводства и всеки по различен начин го е правил,та взех да се пообърквам.
Здравейте,имам служител инвалид 50% с предоставено решение от ТЕЛК.Въпроса ми е в изчисляването на заплатите всеки месец ли не му се удържа ДОД поради инвалидност  или се удържа както на всички останали и после му се възстановява като подаде ГДД.
Благодаря ви  :wink1:
Така, за да съм по конкретна като цяло  - уведомление по чл. 62, допълнителен трудов договор  с месечната,седмичната,дневната и почасовата сума? :wink1:
Допълнителен трудов договор в НАП на двучасов работен ден, с почасово заплащане
Т.е искате да кажете,че трябва да го назнача със съответното почасово заплащане
Здравейте, имам следното питане.Трябва да назнача служител на допълнителен трудов договор на 2 часа на ден /10 часа за седмица/, като заплащането му е на почасова ставка.Въпроса ми е с каква осигурителна сума трябва да го декларирам,месечната която за длъжността е съответно 564 лв или сумата разделена на работните седмици т.е 141 лв.
Мерси, а ще трябва ли да се пише някакво обяснение или придружително писмо
Здравейте,заличих в образец 1 данните за лицето и пуснах киригираща Д6 за същия месец с вече намалените суми,но ми ги отхвърли поради това че трябвало Д6 да се подаде до 30.09.2014.На ръка ли да ги нося сега какво да направя?
Благодаря много!
Здравейте,имам следното питане.След грешка в програмата служител назначен през м. септември е попаднал във ведомостта за м.август,съответно и с него са подадени осигуровките. Сега трябва да коригирам ведомостта и да подам нови декларации 1 и 6.Та въпроса ми е каква е процедурата?
Не,нито тези на назначаване нито тези за напускане е подписал.
Вижте аз не съм работодател,а просто служител в счетоводната къща,която обслужва фирмата.Не ми е работа да се занимавам пряко със служителите.Просто помолих за съвет относно трудовата книжка, в крайна сметка реших да я попълня,защото така или иначе по справка в НОИ този служител се е водел на работа във въпросната фирма,пък от там нататък работодателят да преценява дали ще му я връща или не. И да знам какви са глобите от ГИТ,управителят редовно ги отнася.
Здравейте,имам следния проблем.Служител работил 1 месец му прекратявам договора по негово искане.Като през времето,когато е бил на работа многократно си намираше оправдание да не подписва трудовия договор и останалите документи за назначаване.Прекратен е преди няколко дни,издала съм всички документи при прекратяването,но имам колебания дали трябва да му попълвам трудовата книжка в такъв случай.Моля дайте някакъв съвет.Фирмата има непрекъснато проверки ГИТ.
Да,точно така,договорът е в полза на работодателя и служителят дължи обезщетение.В крайна сметка от всичко казано не ми стана ясно все пак по кой член ще бъде прекратен.Най ми е логично чл. 220
Работодателят не е съгласен и иска да му се плати обезщетение за неспазено предизвестие.
Здравейте,имам служител назначен на 19.05.2014 на ТД със срок на изпитване и едномесечно предизвестие в полза на работодателя.Служителя иска на напусне веднага като не отправя предизвестие.Въпроса ми е на какво основание и с какъв член трябва да го отразя в заповедтта за уволнение.
Искам да попитам в декларацията по чл. 73 начислени или изплатени суми се вписват,става въпрос конкретно за граждански договори и дивиденти?