лице  навършва пенсионна  възраст  и  в момента е в болнични  ,трябва да  я  освободим    от   30.07.2013  г  ,болничния  е  до  15.08.2013г 

лицето имали право  на болничния  до  15.08.2013г  при условие  че придобива право на пенсия
 какъв е срока за регистрация в бюрото по труда  за да получавам  обезщетение  ,  съкратен съм  от 05.07.2013   
имам следното питане  в таблица  трябва да отразя  балансовата стойност на актив и  амортизационния план  .
за балан.ст/ст  е ясно 
но какво точно да отнеса в амортизационния план   
благодаря
 лице започва работа на 01.08.2012г.  и няма  трудов стаж  , сега придобива през 2013г право на отпуск  вече има 8 месеца труд.стаж  и  има право на отпуск за 2013г  пълен размер - 20 дни .
въпроса ми е   за 2012г  полага ли се  на лицето  за 5 месеца   пропорционално  отпуск .
  такава опция подадени данни  на декл.55  няма при мен ,поне аз не виждам  има  само  попълване
 попълвам декларация по чл.55  с ел.подпис  ,отивам на преглед и подаване  и  ми интернет страницата  на нап нещо  избива и няма връзка  ,  немога да  проверя  дали е подадена  и няма входящ номер .
при вас колегите като подадете  декл. по чл.55   дава ли ви  входящ номер 
досега сме плащали на наши служители пътни разходи  като са представяли  фактура или  билети  за съответния месец.
може ли да се определи със заповед  определена фиксирана сума  ,без  да е необходимо  да ни представят  фактури или билети.
 януари и февруари 2013 г имам договори граждански   ,реално сме удържали на лицата  авансовия данък 10%     в размер на 63  лв. , сега  в април  трябва да подаваме декларацията по чл.55  .
В част ІV Деклариране на дължимия данък  какво трябва да попълня на ред. 1  колона 3 /платец на дохода/  -63 лв.
как да подам  декл. 6 за 2005 г.  за месец януари заплати ,платени  в м.февруари  2005г. ,преди  се е пишел  месеца  в който  са се плащали осигуровките  т.е  02  /февруари/
 ако го подам  като  м.01 /януари/   ще ми се  дублират  с  м 12.2004 г. който тогава е подаадем  с  01  по тогавашните изисквания т.е  ще имам  две декларации 6  за месец януари
как е правилно ,благодаря
и останалите  са така  ЗОк, ДЗПО и ГВРС
да , точно така е  според тях сме надвнесли ДОО ,  но реално по наши данни  няма нищо надвнесено  ,  иначе ще си подадем  декларация  6  нали на място нали така ,че нещо се омотах .
моля за  мнение !
тези дни бях в НАП и исках справка какви задължения имаме т.е нещо неплатено и така , от разните им справки  се установи че за 2005 г имам  според тях  ДОО около 1000 лв.
но реално няма такова нещо ,  дадоха ми разпечатки  и се видя че  за няколко месеца  има неподадени декларация 6 /  в задължение  излиза 0  /   но реално  са внесени  парите и  затова  излиза като надвнесено  .
как може да се откорига това  според вас ? С подаването на декл. 6  ? Благодаря ви!
 благодаря за отговора .

в данни за упълномощеното лице   може само да се отбележи  личната карта,   а  в полето за име  е сиво   и  не мога да  отбележа нищо , при  вас  как е  ?
 при попълване на деклар. по чл.92  електронно   в частта V  съм отбелязала че е годишен отчет за дейността и при проверката иска  да  избера приложения от 1 до 3  ,но  реално  аз  нямам приложения  и ме връща . Как да процедирам  ,за да мога да си подам декларацията.

Справката по чл.73  задължително ли е да се подава на електронен носител  или може и на хартия.
Благодаря !
чл.328 ал.1 т.11 - промяна на изискванията  за изпъление на длъжността 
или нещо друго
то реално не се намаля обема на работа,  искаме така го освободим  че да може да ползва право на обезщетение ,защото по чл.325 т.1 и 2  чл.326   ще  получи  само 4 месеца обезщетение

или да ползваме чл.328
как е най-добре
лице иска да напусне работа ,то е назначено на безсрочев труд.договор ,как да го освободим  то ще си отработи предизвестие  1 месец  ,може ли по чл.325 т.3 от КТ
 освен като посочим данъка като надвнесен  и банкова сметка  , трябва ли отделно да подаваме  искане за възстановяване 
ще подавам декларация 1 и 6  на  15.02.2013г. на служителите по трудови правоотношения ,но в януари имам и 1 граждански договор  - съответно ще му внасям и на него осигуровките  на 15.02.2013г.
а реално  данъка по чл.43 - до 30.04.2013   след подадена декларация по чл.55

в декл.1 и 6 мисля да подам само по трудови прав.-я или   да включа и  гражданските договори
издавана е но нали сега трябва да издадем обобщена  за цялата 2012 година