Здравейте, имам молба за помощ по следния казус.В ЕТ се назначава прокурист, вписан в ТР , делегирани са всички възможни права по представителство и управление на ЕТ.До този момент собственика е самоосигуряващо се лице.Мога ли на основание, че имам назначен прокурист , да прекратя самоосигуряването на собственика за неопределен период?Предварително се извинявам ако въпроса не е зададен както трябва, но имам този казус за първи път и не съм наясно с материята.Идеята е да се прекрати  самоосигуряването на собственика на ЕТ.Ще съм много благодарна на всички отговорили .
Здравейте, според мен се ръководите от датата на фактурата - 7/11/2016 ,т.е протокол Ви влиза с дата от ноември.
Здравей, при положение че официално запора е получен преди изготвяне на заплатите и имате отговор към ЧСИ- нямаш мърдане относно как "да му укрия житцето за да не му го секвестират".
Иначе наистина носите наказателна отговорност ако не направите удръжката в РЗ за 9/2016.Нека и други колеги да се включат , ако имат друго становище или са правили отгалане на запор в такава ситуация.
Ох нали :good: и аз това написах, обаче каките от социалните върнали човека защото не можело видите ли да има доходи нула-пък да не говорим че отделно му дадохме документ че е СОЛ и  т.н.....
Та реших че аз съм в грешка нещо .
Сърдечно благодаря .
Здравейте, имам следния въпрос , че нещо се омотах-имам  ЕТ /СОЛ с пълни осигуровки на 420 лв месечно/  и изравняваме доходи в края на годината.Сега ще подава декларация за детски и искат бележка за дохода - аз имам от ГДД за 2015- данни , но за 2016 какво да му напиша - 420 лв ли или ....?
Благодаря предварително на всички отговорили.
Здравейте, ТД на НАП София връчиха на мой клиент глоба за непубликуване на отчетите в ТР в размер на 0,1 % от нетните приходи за продажби за 2015
Не протокол не правите-нямате основания за това
Здравейте, ако в инвойса от Германия има начислен ДДС , то това не е ВОП , не се включва в дневниците по ддс и бихте могли, ако отговаряте на условията,  да си искате ддс-то от Германия .Във всеки случай е хубаво да имате реквизитите на дружеството си в-у инвойса-Булстат поне.Аз лично съм имала случай на отказ на възстановяване на ддс от ЕО поради липса на пълните данни на българското дружество.
Здравей, аз имах подобен случай-коригирана ф-ра от мой клиент , но на получателя е предадена в първия вариант.Направих следното-протокол за анулиране и издаване на нова с текущата дата, Важно е клиента да ти подпише протокола и да двамата да отразите корекцията в един месец.При последващата проверка/имах и ревизия след това/ нямах проблеми от данъчните.Дано съм била полезна.Приятен ден.
Здравейте,
имам следния казус и се чудя как да процедирам.На някои може да се стори глупав въпроса,но ето какво е
имам договор за комисионна с ЧФЛ от страна членка на ЕО -бълг.фирма е регистрирана по ЗДДС.Това ЧФЛ ми намира клиенти и аз изнасям стока и плащам % комисионна на всяка продажба.Как следва да третирам тези доходи-да ги облагам ли с 10%, да правя ли СИДДО , как да ги декларирам? Много са ми питанките, но ще съм изключително благодарна на отговорите.