Пишете, че не сте ги приспаднали от годината, за която се отнасят, защото не са били платени. Какво се е случвало тогава с д.6?

Декларация 6 е подадена за съответните години, начислени са лихви, и тази година когато ги плаща, плаща за трите години заедно с лихвите.
Къде да пиша, че не са приспаднати, не разбрах? В декл. по чл. 50 няма такава възможност да се пише на реда - внесени през годината?
Е, жалко, никой ли няма мнение?
Нямате ли случай в който зем произв. да не си е плащал осигуровките за една-две години и да ги е платил наведнъж?
Приспадате ли му ги в такъв случай от данъчната основа всичките осигуровки, внесени през годината, но отнасящи се за минали периоди?

Здравейте,

Благодаря предварително на отзовалите се на питането ми!
Зем производител на непреработена продукция, не прави изравняване на осиг. доход и т н.
През 2013 е платил осигуровките се за 2011 и 2012 г.
Имам ли право да ги приспадна от дан. основа в декл по чл. 50 за 2013 г на реда - Внесени осигуровки през годината/да ги сумирам с платените за 2013 г/.
През изминалите 2011 и 2012 не съм ги приспадала от годишната му основа, защото не са били платени.
Напълно съм съгласно с delphine, да има изпит за счетоводители успоредно с наложен такъв за юристи, нотариуси, лекари, съдия изпълнители и тем подобни.
Заради минималните разходи за счетоводтво - обърнете се за консултация към адвокат. Те вземат "по-малко" от счетоводителите.
Никой ли не е издавал инвойс от нерегистрирана по ддс фирма ?
Здравейте,
Моля,помогнете, как да впиша на английски основанието за неначисляване на ДДС, за издаване на инвойс от нерегистрирана по ДДС фирма. Продава се стока за 7 евра, но искат фактура :hmmm:
От няколко дни справката за задължения в НАП липсва. Знаете ли защо?
Вече тотално се обърках. Начислила съм данъци по чл. 201/ЗКПО през 12/2012. Част от тях са платени през 12/2012, други не са, ще се плащат тази година.
Не съм подала декларации, обърках се вече каква да подавам.
Моля помогнете!
И още нещо. На декл. по чл. 201 в указанията за попълване беше пояснено, в кои случаи не се подава:
Декларацията не се подава от лица, които:
......са внесли данъка в бюджета, но не са го удържали от дохода на съответния получател.

С промените това не е уточнено. Спорде вас как да постъпя в случай, че не сме удържали данъка от получателя на дохода(чужд.юридич.лица) , внесли сме го в бюджета за наша сметка?
Не мислите ли , че декл по чл. 55 трябва да я направят с възможност за ел. подаване ?
Аз имам  приблизително 11-12 броя такива и не ми се мисли какво писане ще пада :(
Ние работим на програмата на Софтсистемс от Стара Загора. Всяка година тяхните актуализации идват с почти месец закъснения. Промените влизат в сила и ние чакаме. Шефката говори с тях - казаха, че не били готови.
Здравейте,
извинете, че използвам темата, но бих искала да попитам следното:  платили сме 6000 щ д на адв. сдружение в САЩ, за да представлява нашите интереси. Колебая се за данък при източника дали да удържа и внеса, след като този вид услуги не е сред изброените в чл. 12 ал.1-8 на ЗКПО.
никой ли няма мнение, или просто е време за почивка  :help:
Здравейте,
Платили сме 265 щ долара на Патентно ведомство в Америка за държавна такса за регистрация на марка.
Фактура няма да имаме. След шестмесечно проучване евентулано ще получим марка или няма да получим- както и да е, има си процедура.
Въпроса ми е- смятате ли, че трябва си самоначисля 20% ДДС с протокол съгл. чл. 82(2), във връзка с чл. 21(2). Еднократен данък при източника също дължа ли според вас.
Аз имам мнение, но искам да проверя дали разсъждавам правилно.
Elisabeth,  моля те дай някакви насоки за тези норми на смъртност. Обясни малко повече. ЗП е регистриран по ДДС.
Няма ли никой подобни сделки ? Или поне мнения как да оформя тази сделка и как да я въведа в дневник продажби. Защото четох няколко противоречиви разяснения, които не дават точен отговор как да се отчете такъв вид продажба. Тъй като третата страна (тази извън ЕС, която за нас е купувача) ще фактурира но своя клиент в ЕС, на който ние доставяме директно стоката. 
Изпълнили сме условията на чл. 7 от ЗДДС- получателят е рег по ДДС в страна членка, но купувача, върху който е прехвърлена собственността на стоката е извън ЕС.  Моля ви за мнение, ако сте имали транзитни продажби.
Здравейте,
имам следния случай: наш клиент -фирма от трета страна ни е платил да му доставим стока, но желае да доставим стоката директно на неговия клиент, който се намира в страна членка на ЕС, регистр. фирма по  ДДС. Транспорта е в условията на CIP.
Това е от така наречените транзитни продажби, в която имаме: купувач - фирма от трета страна, заплатила тази стока, получател - ДЧ, доставчик-  ние, фирма ог БГ, рег по ДДС.
Според вас, какъв е режима на облагане на тази сделка, ВОД ли е, не е износ във всеки случай, защото стоката се движи в Общоността, доставчика(ние) и получателя са в ЕС, но собствеността върху стоката е на третата страна.
Как да оформя фактурата и какво да посоча зе режима на доставка ?
имам счетоводна печалба от 15000лв, счетов аморт 2600лв, данъчно признати 1200лв, моля как да поема счетоводните операции, с размера на временните разлики или с данъчната ставка от 10% върху тях ? например за нач на текущия данък 123/452 - 1500лв, осчетов на актив по острочени данъци 49701/123 - 260 лв(2600*10%); за осчетоводяване пасива по остр данъци 123/49702-120 лв(1200*10%). правилни ли са тези статии ?
На сумарно работно време те ще получават по-малко заплащане, защото отработват по-малко часове от нармалните за месеца. Заплатата  им е договорена, получават я всеки месец, но пак ви казавам: водя ги пазачи на осем часа  при петдневна седмица, а няма локига да има пазачи само през деня, без събота и неделя. Затова с ДС мога ли да добавя полагане на нощен труд по съответната ствака, като запазя основната им щатна заплата. Не ги ощетяваме, напротив, отработвата по-малко часове, а си получават твърда заплата ? Чета и двата норматива, които ми посочвате, но в моя случай не срещам незаконосъобразност. Моля ви пак за мнение.
Нямам заповед за сумарно работна време, а и не предпочитам така да ги водя, защото трябва да правя корекция на Д1 с преизчислените дни. Те си получават щатна заплата, аз ги водя на 8 часа с петдневна седмица, но искам да променя това положение с ДС за работа на смени, като ще им начислявам нощен труд+превръщането на нощни часове в дневни. Въпроса ми е: На какво работно време да са и отчитането на това работно време ? То да не е сумарно.