Благодаря отново
Трябва ли някъде в ГДД по чл.92 да посочвам сумата внесена по чл.173 Чета ,че от 2014 г трябва да се подаде Справка 1 от Приложение 4 ГДД по чл.92 , но не виждам къде вътре се помества тази информация
Благодаря ви за съвета, а тази вноска на каса срещу 501 / на кредит  ??????????
Нямам представа за какво е цялото това безумие! Фирмата не е регистрирана по ДДС и не се приспада ДДС от мат. Просто са си взели един куп фактури за ремонта на къщата на управитела и насреща няма нищо. Чудих се какво да ги правя? Дали направо на разход или да ги завеждам в гр. 30 и да ги изписвам вложените. И тези пари отпуснати от собственика дали да не ги сложа по чл.134 ТЗ и да увелича  к-ал в 102. или като със фактура като аванс , но пък сумите са влизали поне част от тях като захранвяне на банк. с-ка от собственика, а за тези на ръка пък нямаме касов апарат и вече е късно. Дайте съвет!!!!
ЕООД сменя собственика си . На старият собственик изплащат 3 лв . уставен к-ал , кото е внесъл при учредяването на ЕООД. Новото ООД е на двама собственика  на физ.л и ООД съответно по 50% - всеки внася по 500лв.

Правилно ли е контировката за увелич на осн. к-ал 426/ 101-1000лв.
503/426 -1000лв.

Изплащането на тези 3 лв. на страият собственик са по договор платени в брой 499/ 501
3лв . Но те се намират по принцип в набирателна сметка от създаването на фирмата, която не е превърната в разплащателна . Би трябвало да стоят 426/101??????
Благодаря за съдействието!
 ЩЕ СЕ ПУСНЕ ФАКТУРА, А КАТО НЯМА НАЕТИ ЛИЦА НА ТРУДОВ ДОГОВОР МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПРЕДПОЛОЖИ, ЧЕ РЕМОНТА Е НАПРАВЕН ОТ ЕДИНИЯТ САБСТВЕНИК НА 50% ОТ ФИРМАТА  КОЙТО Е ЮЛ
Моля за помощ! Фирма ЕООД занимаваща се с със строителство прави ремонт на къщата на управителя.Средствата са от банков заем на управителя като физическо лице . Управителя вкарва във фирмата средства за материали / през с-ка 499 захранва 501 и 503 / Трябва ли да се начислява като вид заем и да има лихва на отпуснатите от него средства около 12000лв.
Ситуацията е безумна, но ще съм благодарна ако получа съвет
Здравейте, имам забавено плащане на ЕООД за корпоративен данък за 2013г.Преведена е сума на два пъти по 500лв, но има още задължения 3500лв.Какви санкции могат да направят данъчните при неплащане да краят на 2014г. на цялата сума? Запор на сметки или....?Евентуално какво разсрочване е възможно да се направи ? Около 100лв на месец ,разумно ли е?
Благодаря ,предварително за съдействието!
Благодаря за бързия отговор!
Хубав ден!
Управител - собственик на ЕООД се осиг. по ДОК. Сега иска да се осиг. като СОЛ. Въпросът ми е дали се прави само анекс към договора , че ще работи безвъзмездно и започва да се осиг . като СОЛ. В НАП се подава Декларация за регистрация на самоосиг. се лице и промяната може да стане само от 01.01до 31.01?
Благодаря!
Благодаря ви за бързите отговори!
Лек ден!
Благодаря ви,а а Г2 с името на управителя на ф-та/ и трябва ли да има нот. заверка т.к аз в случая май съм само приносител , а не съставител на ГФО
Декларация по чл.13 ал.4 ЗТР от името на управителя
Декларация по чл.13, ал.5 от ЗТР от мое име
Здравейте, трябва да подам документи в АВ на ф-ма на която сега почвам да водя. ГФО са изготвени от предишната счетоводителка. Имам нот. заверено пълномощно за подаване на документи в АВ. Въпросът ми е :
Подавам Г2 с името на управителя на ф-та
Декларация по чл.13 ал.4 ЗТР от името на управителя
Протокол от общото събрание
ОПР
Баланс  т.к Предприятието отговаря на критериите за малко предприятие
Декларация по чл.13, ал.5 от ЗТР от мое име
Пълномощно - нот. заверено
Това ли са всички документи и трябва ли да има нот. заверка на някои от документите
Здравейте, регистрирана фирма ЕООД през 2011г която не е започнала дейност подава ли отчети в АВ?
Благодаря!
Ако не се осигурява в Гърция си подавам в НАП формуляр за самоосигуряващ както и на бг. гражданини ли? Счетоводството се води без разлика и ако дейността е само в Б-я няма нищо различно. Ако се вкарва стока или изнася от Б-я към Г-я тогава се подава Виес декларация , ако е регистрирани и двете страни  по ЗДДС. И регистрацията по ЗДДС на чуждестраното лице при какъв оборот и срок се подава?
Благодаря ви!
Здравейте, при откриване на фирма в Б-я на чужденец/ гръцки гражданини / има ли нещо по специфично при водене на счетоводствота. Осигуряването при положение че Гърция е страна членка на ЕС и той се осигурява там, в Б-я би трябвало да не се осигурява ? Трябва ли да се подава формуляр А1 в НАП
Здравейте, имам загуба от 6. хил. лв., и печалба от 78 хил.лв При попълване на Отчет за СК в кл. 1 –  т. 1 пиша внесения капитал, т.9 – минус 6 / непокритата загуба/
тази година ще направя контировка за покриване на загубата в ред 8 - Покриване на загуба в т. Непокрита загуба пиша /-6/ а в неразпределена печалба 6 или сумата от с-ка 123- Или това трябва да го направя 2014г. т.к тогава има решение за покриване на загуба  за с-ка на загубата и счет. не съм го отразила с контировка, а само в дан. декл.

Благодаря!
благодаря ви!
Когато еоод отговаря на критериите за съставяне на съкратен ГФО , т.е баланс и ОПР трябва ли да подава в статистиката формуляри за ОПП, ОСК, справка за нетекущите дълготр. активи .
И фирма със спряла дейност подава ли отчет в статистиката
Благодаря!