контировката 122/ 121 мога да я направя в 2014г. след решение за покриване на загубите , а сега начислявам 123/452 с данък в/у сумата която ми оставя за внасяне след приспадането , ако съм разбрала правилно
Здравейте, имам нужда от помощ при годишно приключване. Имам данъчна загуба която трябва да приспадна от 2009г. , сега излизам на печалба - 2013г.. Самата операция по приспадането трябва ли да я посочо като контировка тази година 123/122
122/ 121
и печалбата която остава след приспадане да и се начисли  данък
Наемодателят ще впише в Приложение 4 в част ІІІ таблица 1,1 данните за платеца на дохода, удържал данък през четвъртото тримесечие, а в таблица 1 ще впише и данъка удържан през четвърто тримесечие.
благодаря
Здравейте, платила съм по погрешка четвърто тримесечие от наемател , а не от наемодателя. Промених осчетоводяването, но как да се отрази документално като е минало с платежно
Здравейте, хубав и успешен вторник !
Извинете, че се намесвам в темата, но при СС 122/70.. и после 122/452, как ще се закрие с-ка 70..Няма ли да вземе участие при формиране резултата на 2013 г., или трябва с тази сума да се преобразува резултата за 2013 г.
благодаря ви има ревизия до 2011-11.2012, може би е по добре да изчакам ревизионният акт
Вижте чл.75 ЗКПО за коригиране на счетоводни грешки, защото при Вас изглежда ще се внася и корпоративен данък за 2011 . Иначе, ако сте отчели разход неправомерно то вземете Дт 122 / Кт 70 група и приложете чл.75 ЗКПО .

" Как се извършва контирането за приспадане на счетоводна грешка ЕТ излиза за на печалба за 2011 г. въз основа ва разходи който не са на името на фирмата "

Може би сте искали да напишете " загуба " ?
Да излиза на загуба, а в действителност е на печалба . Така ли са контировките
122 /гр.  60 сумата която е неправомерно използвана
452 / 122
Здравейте, имам нужда от спешна помощ. Как се извършва контирането за приспадане на счетоводна грешка ЕТ излиза за на печалба за 2011 г. въз основа ва разходи който не са на името на фирмата, а в действителност е на пелба. В счетоводната политика е залегнало че счетоводните грешки ще се коригират от неразпределената печалба или загуба
Здравейте, необходима ми е примерна счетоводна политика на ЕТ занимаващо се с услуги. Благодаря ви, предварително!
Здравейте, трябва да попълня Декл. 124 ал.3 ДОПК. Ет съм нямам нищо на мое име ,банкови сметки и движима и недвижима соб. Явно повечето  таблици ще са ми празни, но таблица №7 е разходи за живот/ груба издръжка на месц за живот ли т.к съм ЕТ/ - иДр. разходи  / разходи направени от ЕТ за наем, ток и т.н /, реализирани доходи  / постъпленията в касата ми като ЕТ/. Благодаря много за помоща!
Благодаря ви, ще ги видим сега пък  какво ще изискват
Явно е било данъчна проверка и имаме протокол
Здравейте, имам нужда от спешна помощ преди 2 месеца е направена ревизия на фирма Софийска. Сега във фирмата се обаждат данъчни за ревизия ,но от Ботев град. За започване на нова ревизия . Имат ли право като са от друг тград да правят проверка на софийска фирма регистрирана в гр. София. Документите които бяха изискани преди това били само проверка.
Благодаря ви, така съм направила ! Но като ти го кажат е по- спокойно. Хубав ден!
Здравейте, имам нужда от помощ. Имам издадена сторно бележка за грешно въведена сума в касовия апарат. Как се осчетоводява, включва ли се  в оборота за месеца и след това да се осчетоводява като върната от клиента или директно може да не се вписва в сумата на оборота при осчетоводяване т.к тя не влезла и излезла от касата. Благодаря!
Благодаря ви!
Здравейте, искам да помоля за компетентно мнение! Неплатени осигуровки по трудов договор и за самоосиорено лице за 2006- 2008 г. давностния срок трябва да е изтекъл през 2014г. Какви са процедурите  ? Какво заявление трябва да се подаде в НАП?