Ще направя опит и за двете!
Благодаря много! :))
Здравейте отново,
При условие, че получателя на фактура, която искам да анулирам с протокол, не е отразил фактурата в своите дневници и се дърпа да подпише протокола по чл. 116 ал. 4, мога ли да го съставя и да го подпиша едностранно или да бъда по настоятелна за подпис?...

Благодаря предварително!  :blush:
Забравих да попитам - трябва ли да има номер и дата на протокола и дали да бъдат от месеца, в който се анулира фактурата?
Благодаря за категоричният отговор! :):good:
Хубав ден!
Здравейте!
Може ли още едно мнение, защото прочетох доста, но имам все още съмнения кое е по-правилното..
Относно анулирането на фактура в следващ период - в дневника на продажбите се отразява същата фактура, но със знак - (и се съставя протокол, който не се отразява), или се отразява протокола със знак - ?
Благодаря предварително!
Благодаря много за отговора!

Може ли още един съвет как да направя сметките за разходите по производстовото, защото няколко пъти вкарвам информация и после трия всичко, за да я коригирам.
Чудя се дали да я създам с аналитично ниво Готова продукция, по Обща партида или Разходи по дейности, така че да ми дава повече информация.
Здравейте,
Реших да не отварям нова тема и за това тук ще се опитам да си задам въпроса и ще се радвам ако някой сподели опит, защото доста четох, но все повече се обърквам кое е правилното.
Водя счетоводството на ЗП по ДДС, който отглежда непреработена продукция - жито, ечемик, царевица и т.н., но се притеснявам дали правилно съм го водила до сега.
Разходите за наема на зем. земя, както и горивото свързано с обработваните земи, съм ги сложила към 31.12.2014г. към Разходи за бъдещи периоди и сега трябва да направя изчислението на себестойността на всичките култури.
Кой е по-правилният вариант според вас - мога ли да изчисля разходите за ренти, заплати, осигуровки, гориво и препарати пропорционално на декарите за всяка култура и да направя 610 аналитична по партиди или..? Както и тези Разходи за бъдещи периоди кога мога да ги призная в тази година и тези, които са ми възникнали като разход в тази година?
Стана много объркано, но ще се радвам някой да сподели опит!

 :noexpression: