Като задължават да се декларират авансови вноски до 15 април, а ГДД на дружеството не е готова и ще се подаде след тази дата  ? Само с приложението към ГДД нещо не се получава, имате ли идея ?
Вие сериозно ли ходите на работа в момента ? След като министъра се изказа и като се има в предвид какво става в държавата ни, аз лично не се и съмнявам в удължаването.
Т.е ако едно физическо лице има две ЕООД-та , не получава личен труд и внася осигуровки само в едното върху минимума, ще дължи ли в края на годината осигуровки и за второто ?
Здравейте,

ЮЛ издава своя книга, изчислява си себестойност , отпечатват се 1000бр. При евентуален следващ тираж от 500бр ще има разходи само за отпечатване. Въпроса ми е като какво е правилно да се заприходят в ЮЛ  ?
Здравейте,

Има ли право на данъчно облекчение младо семейство при покупка на жилище с ипотечен кредит , жилището след това ще се отдава  под наем на свързана фирма ?
Да , чл.69 от КСО
Объркването ми идва от "Продължават осигуряването си само в ДОО с увеличена осигурителна вноска в размера на осигурителната вноска за УПФ". Човека е роден след 59г, но и аз не откривам начин как да му увелича ДОО с 5 % в програмата, малко е подвеждащ текста.
Здравейте, въпроса ми е свързан с % на осигуровките, когато работник промени осигуряването си от допълнително задължително пенсионно осигуряване в УПФ от фонд "Пенсии" във фонд "Пенсии за лицата по чл.69" т.е променя ли се ДОО и дължи ли се ДЗПО в случая ?
2000лв, човека не работи на трудов договор и няма други официални доходи. Колеги го минават и като авторски, затова ме се иска да чуя и друго мнение по въпроса.

Чл. 3. ал.9. графично оформление на печатно издание;
Здравейте, при граждански договор за редакция на книга дължат ли се осигуровки или може да мине и като авторски ?
Благодаря! Интересното в случая е как се отчита данъка върху възнаграждението- ДУК ? Декл. чл.55 ?
Ако този управител е от държава извън ЕС , с която имаме спогодба за двойно данъчно облагане живее и си се осигурява там ?
Здравейте, какви са опциите за осигуряване на управител вписан в ТР, който не е собственик на ЕООД ? Възможно ли е да се самоосигурява през булстат на фирмата ?
Здравейте, при допусната грешка при издаване на фискален бон за 500лв и направено сторно до 7-мо число на следващия месец как трябва да се процедира с отчитането на прихода в случая ? Сторното ще излезе в месечния отчет през следващия месец на практика .
За София ли става на въпрос ?
Да подадени са , Благодаря
Здравейте,
Фирма без дейност има изплатен дивидент на собственик, подава ли ГДД по чл.92 от ЗКПО ? Благодаря