Счетоводна кантора , ЕООД без дейност и назначени служители до момента подава ли план в ДАНС? За 2019 също няма да има дейност.
А през 2020г ?
това използвам ,ако смятате ,че ще ви е полезно .
 адрес по пощата с обратна разписка:
гр.София 1407
бул. Черни връх № 45
ДАНС

Не става ли по имейл ?
И къде точно пише, че счетоводните къщи попадат в този чл.4 от ЗМИП ? Счетоводна къща без персонал на ТД или ГД трябва ли да подава този план за обучение ? 
Според мен на този етап тази връзка не е засегната от Наредбата.
Тези промени засягат ли случаите при които счетоводната къща завежда и изписва стоките на свои софтуер, както и издава фактури от името на клиента ? Клиента в случая издава бонове и получава изготвените фактури и справки.
Здравейте, имам въпрос относно подаване онлайн чрез софтуера на НОИ на въпросният болничен . Като стандартен ли се попълва , защото не видях някъде да се отбелязва кода му ?
Някой може ли да постне един договор  за защита на личните данни между администратор(клиент) и обработващ(счетоводна къща) ? Благодаря
Бизнес и ежедневно намиране на стока :blink: и като данъчните попитат откъде я взимате тази стока, какъв ли отговор ще се даде ? Миии всеки ден си намирам по една печка в склада и си я селвам  :smile1: . забавно . Да не съм на мястото на счетоводителя , който ще се занимава с тази каша ... с неясен резултат.

Продажбите на дребно в търговски обект задължително се отчитат с касов апарат.
Като нямате фактури за придобиване на стоката, веднъж ще трябва да я заприходите като излишък на СМЗ, "намерен" при инвентаризация и втори път да отчетет приход от реализацията. Трябва добре да обмислите организацията на дейността.
Тази декларация за длъжностно лице не е каса е ли само фирмите с над 250 души персонал или такива който доброволно са наели такова лице  ?  Трябва ли да се попълва това уведомление, ако например фирма Х се обслужва от счетоводно предприятие У ?
Здравейте, българска фирма регистрирана по ДДС в тук , извършва консултантски услуги в ЕС на физически лица. Въпроса ми е имаше ли някакъв праг в съответните държави при достигането му да трябва да се регистрираме и плащаме ДДС там или се бъркам ?
Здравейте, имаме съдружник с булстат извършвал личен труд в дружеството си за 2017г , подавал си е декл. 6 всеки месец с данъка. С код 102 ли трябва да се подаде дохода и ако е така къде се посочва платения данък за годината ? Бележка няма как да си самоиздаде в случая.
Здравейте, в коя колона на СД - продажби трябва да се подаде фактура за извършена доставка на консултантска услуга на страна извън ЕС, осн за неначисляване на ддс е 86 ал3 от ЗДДС ? 
Здравейте, при покупка на услуга предоставяна по интернет  от фирма която не е регистрирана по ДДС и е извън ЕС доколкото зная се прави протокол, но начислява ли се ДДС при покупките след като въпросната фирма не е по ДДС ? т.е влиза и в покупки-продажби
Няма назначен управител както и дейност .



В това ЕООД има ли назначен управител?
Никой ли не се е сблъсквал с подобен случай  :question:
Здравейте,
Какви документи се предават в НОИ от самоосигуряващо се лице собственик на ЕООД за продължаване на майчинство след 410 дни. Приложение 11 по електронен път ли се падава, ако се отиде на място освен него искат ли още нещо от НОИ ? 410 ден изтича на 30,05,2017г, на коя дата трябва да се подаде приложението ? Преди изтичането или след ?

Благодаря
Да, внесено е. Мерси :good:



Не. Нали с фактурата сте си го внесли.
Здравейте, имаме издадена фактура (неплатена)с начислено ДДС към клиент, който не е регистриран по ЗДДС . Сега се налага да анулираме фактурата с КИ, защото сделката няма да се състои . Въпроса ми е , има ли проблем да си начислим(приспаднем) ДДС-то в това КИ ?
За пръв път чувам за такова нещо ? Явно не сте се разбрали с държавния чиновник !