Споделям напълно мненията на pepi22, delphine, MariyaPavlova и донякъде Irenabrili. Донякъде, защото както казва Irenabrili идеята в "чист вид" е добра /перефразирам и може да съм допуснала неточност/, но това малко ми звучи както по икономика в университета ни преподаваха "при равни други условия". Да, ама в реалния живот те никога не са равни, а в България за жалост са направо "неравни". Така че, може би в най-чистия и вид идеята да е добра, но нека да не е само за счетоводителите. И аз мисля, че причината да се повдигне този въпрос на дневен ред след тази Европейска директива, която не съм чела, но чух за идеите за облекчаване на бизнеса, вкл. малките предприятия да подават ДДС декларации на 3 месеца и др., а след като и изискванията за одитиране на ГФО ще бъдат прилагани за силно ограничен кръг предприятия и доходите на одиторите драстично ще намалеят,  ето една доста добра причина да се поставят нови изисквания към счетоводителите !!! А ние и сега сме принудени всяка година да плащаме сума ти пари за курсове, счетоводни продукти, абонаменти и т.н. за да може да сме поне малко в крак с всички промени - били те умни или безумни :). Е, принципно съм против такова лицензиране :)
Осигуровките са по ЕИК на възложителя
Дааа и до преди малко си мислех , че проблема е в моя телевизор, но видях и в одита и тук, че е в страницата на НАП :) До сега разрешавах пак Active X контроли и т.н. Но ще чакаме явно
И Делфин правилно ти е отговорила :) Връща стоката сега и данъчното събитие е за 2013 г.
Връщам си думите /поста/ назад и поднасям извинения на Делфин и Иренабрил :). Това от указанията на декларацията е така, и в ЗЗО се говори за изравняване, но преди години имаше едни указания, които сега не мога да намеря, ако все пак ги намеря ще ги постна, та от там и моята увереност....:) Но пък сега като се поразрових тук-там из "четивата" не намерих нищо в моя подкрепа :). Ето затова харесвам форумите, защото те карат да се замислиш и върху неща, в които уж си сигурен :thumbup:
Здравейте на всички! С цялото ми уважение към Иренабрил и Делфин, не съм съгласна, че за доходите от наем се дължат допълнително здравни осигуровки /за разликата между доход от наем и авансово внесени суми за лицата, които сами се осигуряват здравно/. С годишната декларация се дава възможност на тези лица да приспадат осигуровките от облагаемия си доход, които сами са внесли през годината, но да дължат допълнително здравни осигуровки върху тези доходи не мисля, че е правилно. Макар че една нова точка от чл.40, ал.5 в сила от 2013 г./не помня точката :)/ ме навежда на мисълта, че може пък вие да излезете прави :)
И от мен големи благодарности!!!! :give_rose: