Благодаря ви много . Аз съм го сложила по 159 , но се замислих.

Хубав ден!
Здравейте,
Мобилен телефон закупен на лизинг / над 700лв праг на ДМА/ , как е по правилно да се отчете - задължение по 159 или по 401? От тук ми е чуденката и в баланса къде да го посоча - като задължение към фин. предприятия или като зад.към доставчици?

Благодаря ви много !
Здравейте,
Имам майка , която след изтичане на майчинството - 2те год. си пусна неплатен отпуск за отглеждане на дете от 2-8г. възраст. Въпросът ми е платен отпуск пак ли е се полага и за времето, в което е в неплатен.
Благодаря ви !
Здравейте,
Изплатила съм ГД на лице , което е осигурено по ТД на максимума. Трябва ли да подавам декл. 1?Според мен мога да не я подавам , но моля за помощ от по-знаещите. Благодаря предварително !
Благодаря , но аз май нещо блокирах и не мога да ги изчисля. Колко ще са 6 месеца тогава - до коя дата ? По колко дни смятам месеца ? Нещо явно не мога да включа.
Здравейте,
Питането ми е следнто:
имам майка, която иска да ползва неплатен отпуск за отглеждане на дете. Майчинството и е до 17.10 вкл./петък/ , въпросът ми е от коя дата е редна да се пусне отпуската от 18.10/събота/ или от 20.10 / понеделник/. Принципно отпуск винаги се пуска от първия раб.ден , но сега като е в майчинство до 17.10 и то е петък , ако пусна отпуската от 20.10, какво става с тези два дни?Извинявам се , ако въпросът за някой е глупав , но се притеснявам да не сгреша.

Благодаря предварително на всички!!!
Аз също си мислех да подам Декл. 6 с две колонки.
Здравейте,
Имаме фирма от Израел, която купува от нас стока.Доставката , обаче я правим в ЕС /по неговмо нареждане/ .Трябва ли да си начислявам ДДС или попадам в чл.69?
Благодаря!
Здравейте,
Продадохме две коли с по 5-10л в резервоарите.Незнам , как е по-редно да се изпише това гориво.Ще се радвам за съвет
Това е сделка между свързани лица. Как да определя пазарната стойност за отдаването на наем на част от жилището му - една стая около 20кв
ДА , придобит е по време на брака.Ами ще направим Договора и с двамата.
Здравейте,
Фирма ЕООД със седалище и адрес на управление адреса на собственика , скл.Договор за наем на апартамента /една стая/. Мисля, че до тук няма проблем , но се замислям , че това момче е женено и може би трябва Договора за наем да е скл. и с двамата и на двамата да се издава СИС.Моля ви мнение.Благодаря
Ако работник е назначен за определен срок , напр. до 30,10,2013г., можем ли да го освободим преди изтичането на този срок?
Само единият ще работи през цялото време - т.е той ще е единствения работник за сега.До сега не съм правила ТД със съдружник - управител. Ако този , който работи и управлява , трябва ли да се осигурява на двете основания?
Здравейте,
Новорегистрирана фирма ООД с двама съдружника - управляват и представляват дружеството заедно и поотделно и никъде не е записано възнаграждение , могат ли да са само като СОЛ. Ако само те са работниците , може ли СОЛ с личен труд.Ако единия е управител а др. полага и личен труд - СОЛ и СОЛ с личен труд или ДУ?
Нещо се обърках . Моля ви за вашето компетентно мнение.
Да , така е .ЧЕтох доста , но като ти кажат , че си сгрешил и лично аз се шашкам. Мерси много