Здравейте,
Искам да попитам, дали някой вече е подал декл. по чл.92 с надвнесени авансови вноски, и съответно сума за възстановяване от НАП. Сложихте ли отметка за връщане по банкова сметка , и разбира се това доведе ли до ревизия? Моля ви споделете опит.
Здравейте,
Подала съм 6 декларции 6, от които 2 са грешни.Корекцията с К и съответните суми ли се прави.
В новата справка на НАП виждам, че с надвнесения корпоративен данък са погасили задължения от 2013 година за други данъци. ГДД за 2012 още не е подадена.

Сигурен/а ли си за това.Като не подадена ГДД за 2012г. как знаят колко е надвнесен?
А, какво ще кажеш дас и го осчетоводиш като разход , и с този разход си увеличиш печалбата в ГДД.Чак пък грешка .НО има по - опитини, нека те си кажат мнението.Аз лично така бих направила  :smile1:
Здравейте,
Фирма ЕООД подава ОКД 5 за спиране на дейността си м.Февруари 2012г. Януари месец има амортизация 35лв и такса в ТР 50 лв.Това са разходите , приходи няма. Подавам  си цяла статистика и декларация 1010 , нали .Ще излезе на загуба 80 лв , но няма как да не ги посоча и да подам декл 10101а?
Благодаря ви много . Да протокола сме го съставили.
Да в България се намира, фирма консултира друга фирма.Притеснява ме дали само фактура с ДДС пускам или има още нещо.Ще съм ви много благодарна да споделите вашите мнения.

Никой ли неможе да помогне
Здравейте,
2012г. подписахме договор за консултация по част ОВиК /вентилация и кллиматизация/ и пуснахме фактура .Отчетох си го като приход и си начислих ДДС. Незнам , защо ме гложди , че има нещо специфично , но не намерих.Моля ви кажете как мислите вие и къде мога да прочета.
През годините съм мислил да бъде в категорията на автомобилите, тъй като това е изграждане на алтернативна горивна система на автомобила и много логично да е там. Но не съм го правил на практика.
Това между другото и аз си го мислех. Сега вече не дилема , а трилема
Това е необходимо, когато съставните активи имат различни полезни срокове на годност или по различен начин осигуряват икономическа изгода за предприятието, което налага да се използват различни методи и норми на амортизация.
Да и затова аз мисля , че 7 год е много време за тази уредба.Приемам вашите коментари , не си мислете , че не ги приемам.
А, защо VII?
Мерси:)
Здравейте ,
Купили сме АГУ на автомобил на стойност 700лв.Заведох го като отделен ДМА - II категория машини и производствено оборудване. Много се чудех дали не е подобрение на ДМА и да си увелича ст. на ДМА , но аз това АГУ мога да го сложа на др.автомобил или да продам автонобила без АГУ-то.Ще се радвам да видя и вашето мнение.Сигурна съм, че има много опитни счетоводители по тази тема
Здравейте
Може ли някой да помогне.СОЛ осиг. се на 420 лв взема решение, че ще си изпл. мес. доход 600лв.и незнам как да го оформя.Съгл.новите разпоредби мога да му приспадна осиг., които е направил за негова сметка и така дан. ще е по-малък.НО незнам с какъв документ да го офирмя СИС или ....
Здравейте!
Може ли да си на борсата и в същото време да работиш по ГД?Прочетох , че може , но ако е под МРЗ, но не разбар преди приспадане на НПР или след.В случая не се внасят и осигурки нали така?