Благодаря!
Здравейте, моля за помощ при попълване на УП-3.Лицето е работило от 02.07.2014 до 05.02.2015 вкл. на 4 часов работен ден. Какъв е осигурителният стаж? Благодаря!
Здравейте, субсидиите по директни плащания /СЕПП/ по коя сметка ги отнасяте? Фирмата е ООД и е регистриран земед.производител. Благодаря!
Здравейте, каква е амортизационната норма на трактор и прикачен инвентар към него?
Благодаря!
И още един въпрос: платен е наем за земеделска земя, отразява ли се в справката?

Здравейте, платените нотариални такси с какъв код са? Какви данни за нотариуса се попълват, защото разполагам само с неговия номер и имена? Благодаря!
Здравейте, ООД /без регистрация по ЗДДС/ на 23.12.2014 г. купува недвижим имот /дворно място+постройка/.Понеже в нотар.акт няма отделна стойност на постройката, няма как да я осчетоводя - ще се изважда данъчна оценка. Може ли да осчетоводя покупката през 2015 г. /01.2015 г./?

Здравейте, ООД с трима съдружници /баща и двама сина/, правят допълнителни пар.вноски по чл.134 от ТЗ. В декларацията по чл.92 в част VІ - попълва ли се тази сума?
 Благодаря ,ХХХХХ!
 Няма фактура за аванса и никой от двете страни не е регистриран по ЗДДС.
Ние сме клиента /ООД/, който превежда парите от РС.

Моля за съвет: Сключен е договор за посадъчен материал на стойност 10 000 лв. с дата м.юни. Преведен е аванс през м.юни. Фактурата за посадъчния материал е с дата 04.11.2014. Окончателното плащане е направено на 05.11.2014. Как да осчетоводя?
Здравейте, имам следния въпрос: ООД създава градина от рози. Преди да риголва нивата е платило на ФЛ да окоси тревата и е продало сеното. Как се осчетоводява разхода и прихода? Благодаря!
 Пише само данъчната оценка общо и покупната цена.

Здравейте, моля за съвет. ООД купува имот от ФЛ. Как да осчетоводя нотариалния акт, който включва:1.дворно място - 1280 км.м с построена в него жил.сграда и стоп.постройка, 2.празно дворно място 640 кв.м на обща стойност 5 800 лв.
 ООД купува земеделска земя през 2014 г. от физическо лице. Трябва ли да подаде някаква декларация?