Здравейте, моля да ми кажете какви осигуровки се начисляват на пенсионер по ДУК.
 Благодаря ви!

 Здравейте, в уведомлението по чл.62 в т.17 /дата на прекратяване на договора/ коя дата се пише? Лицето е било на работа до 06.01. вкл.
 Благодаря! Успешна и щастлива 2015 година!

 Здравейте, изплаща ли се отпуск при освобождаване на лице, което е назначено на 15.12.2014 и ще бъде освободено в първите дни на януари 2015 г.?
  Здравейте, имам следния въпрос: ООД, не е регистрирано по ЗДДС, на 01.08.2014 г. е съставен протокол за покупко-продажба на селскостопанска продукция - сено /купувачът е ФЛ/. Срокът на плащане е до 31.12.2014 г. по банков път. Фактурата, която ООД-то ще издаде с коя дата трябва да е?
Здравейте, имам следните въпроси и ще съм ви благодарна, ако ми отговорите: как да определя осиг.доход при 6 часов работен ден /МОД е 470 лв./ и осигуровките същите ли са както при 8 часов работен ден?
Би ли могло да мине като дарение от съдружника към ООД?
Голямо недомислие от тяхна страна. Допълнителната вноска по чл.134 може ли да е направена само от един съдружник?
Здравейте,
ООД с трима съдружници и капитал 3 лв. купува земеделска земя, трактор и посадъчен материал на обща стойност 30 000 лв., осигурени от единия съдружник. Как трябва счетоводно да се оформи финансирането - възможен ли е вариант без начисляване на лихва?
 Здравейте, има ли право на обезщетение за безработица ЕТ след прекратяване на дейността? Благодаря!
Здравейте, ООД /без регистрация по ЗДДС/ купува трактор - над 20 годишен, от ФЛ. С какъв документ да отчете разхода?
Управителят, който е пенсионер, ще движи нещата в ООД-то. За него да пускам ли ОКД5 или като пенсионер може само здравна осигуровка?
 Моля за съвет - новорегистрирано ООД, трима съдружника :1 съдружник /управителя на ООД-то/ е пенсионер и има ЕООД, 2 съдружник - ЕТ, 3 съдружник - управител на ЕООД. Трябва ли да подам ОКД5?