В ТК - дата на първи работен ден, от който лицето не е работа (понеделник, в случая вторник) - 23.09.2014
В Заповедта - дата на първи работен ден, от който лицето не е работа (понеделник, в случая вторник) - 23.09.2014
В УП2 - дата на последен ден в осигуряване (петък) - 19.09.2014
В Д1 - дата на последен ден в осигуряване (петък) - 19.09.2014
В УП3 - дата на първи работен ден, от който лицето не е работа (понеделник, в случая вторник) - 23.09.2014
В Уведомлението по чл. 62 - дата на първи работен ден, от който лицето не е работа (понеделник, в случая вторник) - 23.09.2014
Нулев отчет - да.
Я пъвро да уточним що е то "начислени на", 'щото едно време имаше голям проблем с това "на", "за", "към", че трябваше Мургина да ни обяснява.
Аз заплатите за даден месец винаги сядам да ги правя и начислявам, цъкайки по клавиатурата, някъде в следващия месец, но пък ги осчетоводявам за съответния даден месец.
Точно. И аз ги начислявам през следващия месец  с дата - последен работен ден на предходния месец. А колегата е написала - начислени и изплатени на 15.01.2014 г., откъдето вадя изводи, че декемврийската е начислена през януари.
Ако са начислени на 15.01.2014, а не на 31.12.2013 би следвало да са за 2014 г. разход.
Пътен лист не се ли попълва, когато автомобила е служебен, в случая фактура за гориво на стойност съобразно вида на личния автомобил и разхода на гориво, мисля че е достатъчна.
...виж, PolinaG, казусът започна с това, че ЛИЦЕТО отива в друга фирма и ЛИЦЕТО приема другият договор за първи. Така че би следвало ЛИЦЕТО да си подаде заявление за освобождаване и за ново назначаване като втори договор във първоначалната фирма. А когато ЛИЦЕТО си подаде заявлението работодателят има право да го освободи веднага, без да чака едномесечният срок, то това е смисълът на взаимното съгласие...  :)
:good:
Никъде не пише, че той иска да напусне. Може да е въртелка на шефчето:)
Да прави сте може и така да е.
Всеки решава как да освободи един работник дали по взаимно или с молба-предизвестие то това си е тяхно решение. Дадох просто предложение.
Нали той иска да напуска. Не пречи.
Ами начислете ги щом са и авансово изплатени може да са пропуснали да ги начислят.
Най - добре ще е с молба -предизвестие и да го освободите по чл. 326.
Здравейте,
имам лице назначено на ТД на 8 часов работен ден. Предстои му да започне работа в друга фирма на 8 часа, а при нас да остане на 4 часа. ТД в другата фирма трябва да му е основния. Въпросът ми е може ли след като го назначат там, да му направя ДС, с което договорът при нас става за допълн.труд по чл.111 с код 11 и на вид осигурен код 04 или трябва да го освободя и пак да го назнача.
Щом в другата фирма ще му е основния договор следва да му прекратите досегашния договор, да му оформите и дадете трудовата книжка и да го назначите на допълнителен.
В ел. архива на НОИ има данни за след 1997 г., преди тази година няма данни. Най-много на място във НОИ да се изиска тази информация.
Здравейте, колеги.
Имам нужда от помощ. Имам следния казус: две лица са назначени на граждански договори, чието изпълнение започва през юли и ще завърши през август. В картоните си лицата са отразени като граждански договори. При изготвяне на заплатите за юли на тези лица трябва ли да им се начисляват осигуровки и данъци ? Тези лица ще намерят ли отражение в Д1 за юли ? А когато приключи изпълнението на договорите през август ? Общо взето въпросите са свързани с това дали ТД влизат в Д1 преди да са привършили или влизат до 25-то число на месеца, следващ месеца на изплащане на възнаграждението. Запознат съм чл3, т.3 от НАРЕДБА № Н-8 ОТ 29 ДЕКЕМВРИ 2005 Г. и аз лично имам становище по въпроса, но имаме разногласия с производителя на ТРЗ програмата.
Защо намесвате ТД като са назначени по ГД и естествено, че ще присъстват и в двата месеца щом са назначени през юли, а ще завършат работата през август. От тук следва: 1. Д1 и Д6 за м. юли до 25-ти август; 2. Д1 и Д6 за м. август до 25-ти септември; 3. Служебна бележка и сума за изплатени хонорари при завършване на работата; 4. Декларация по чл.55 за данъка до 30-ти октомври; Както и колегата е казал. Мисля че е това .
Граждански договори с останалите фирми или на черно/без договор/.
Мисля че не.
Еднократна целева помощ за ученици се отпуска въз основа на молба-декларация по образец, утвърден от министъра на труда и социалната политика.
Към молба-декларацията по реда на Правилника за прилагане на закона за семейни помощи се прилагат следните документи:
1. удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молба-декларацията - за лицата, работещи по трудови или по служебни правоотношения;
2. удостоверение, че детето (децата) е записано в първи клас на държавно или общинско училище, издадено от съответното училище;
3. удостоверение за раждане на детето (за справка);
4. лична карта (за справка);
Здравейте,
искам да попитам при незаконно уволнение трудовият стаж равен ли е на осигурителния
Няма значение от начина на освобождаване на лицето, но ако сте работили на 4 часа не е равен.
Здравейте! Служител ,който е на постоянен трудов договор ,ще ползва неплатен отпуск една година през  която ще работи на друго място с непостоянен трудов договор . Какво трябва да се  се впише в трудовата книжка от до сегашния работодател?Имам предвид заплата , стаж и какво още .
Вие нали си оставате основен работодател, защото лицето ще е неплатен отпуск?