Здравейте,
имам следният въпрос: фирма ще осъществи сделка като даде бус за лека кола на чист бартер. Как стой въпроса с ДДС-то?
Здравейте,

имам следният въпрос. Имам издаден болничен за 45 дни преди раждане, който обхваща периода 20.09. - 03.11.2013г.. Жената роди по-рано и сега новият й болничен е от 21.10. - 01.12.13г. Какво трябва да направя, за да се отразят коректно нещата. Рабрах, че от НОИ вече са изплатили обезщетението за октомври месец. Също так в сайта на НОИ прочето, че тези дни, от първия болничен не се губели, а трябвало да се включат в третия. Нещо малко се обърках  :hmmm: Дали може някой да ми помогне? Ще бъда много благодарна!!!
Здравейте,

фирма регистрирана по ДДС продава на физическо лице лек автомобил, които е бил без право на ДК. Автомобилът е бил закупен по договор. Следва ли във фактурата да се начисли ДДС?
Никой ли не може да помогне?  :(
Здравейте,

имаме издадена фактура към клиент с начислени неустойки, поради забавени плащания по фактури. Клиента е немска фирма, ДЗЛ. Върху неустойките по закон не се начислява ДДС. Може ли само да ми помогнете, точно в коя колона в Дневника на продажбите трябва да се посочи сумата?
Здравейте, имам следният случай. Бълг. фирма доставя стоки от Австрия. Съшите тези стоки се продават на друга бъл. фирма. Само, че стоките ще бъдат доставени директно на територията на Румъния. Следвали доставчика да начисли ДДС?
Благодаря много!
Идеята е, че ни помоли да го съкратим, за да може да взима по-голямо обезщетение от БТ. По чл.71 върши работа за БТ?
Чл.70 - срок на изпитване, който също е 6 месеца.
Здравейте, може да ви се стори малко глупав въпросът ми, но искам да съм сигурна в това, което правя. Имаме назначен служител на 6 месечен срочен трудов договор. Сега искаме да го съкратим по чл.328,ал.1, т.3 - поради намаляване обема на работа. Предизвестие от страна на работодателя не е пуснато. Какви обезщетения се дължат в този случай?
Здравейте,

въпроса ми е: За м.12/2012г. все още си е в сила месечното плащане на данъка върху представителните разходи  и разходите по експлоатация на МПС? Т.е. до 15.01.2013 трябва да се внесе, а промените за начисляване и внасяне на годишна база ще се отнасят за м.01/2012г., нали?
Благодаря за отговора. И аз бях на това мнение, сега си го потвърдих.
Ако по има един сключен ДУК на макс. осиг. д-д - 2000лв., при сключване на втори ДУК отново ли се внасят всички осиг. вноски без значение първия?
Дали трябват някакви по-специални документи за командироване в Турция за около 20 дни?
Според мен би трябвало да го прекратиш иначе все едно става безсрочен.
Има ли някой представа, дали може да работиш по два или повече Договора за управление и контрол?
И по този въпрос ли няма никой да изкаже мнение?!!!
Здравейте,

имам следния въпрос: Фирма, която не е регистрирана по ЗДДС е извършила услуги на територията на Румъния, като получателя е българска фирма. Все още не е достигнала прага от 50 000лв., които е задължителен за регистрация. Подлежили на задължителна регистрация, заради услугите, извършени на територията на др.. държава членка?