Никой ли не може да помогне?!
Договорът за управление и контрол не се регистрира в нап, нито при сключване, нито при прекратяване.
Здравейте,

имам следния казус: Немски гражданин създава фирма в Б-я, в която е по ДУК. Съгласно нашето и европейското законодателство след като в държавата, в която е основното му пребиваване / Германия/ не е достигнал макс. осиг. д-д / за Германия е 66 000 евро/ трябва да му се внасят осигуровките върху ДУК от българското дружество в Германия. И сега честно казано се чудя какво да правя. Намерих някаква таблица с размерите на осигоровките в Г-я, но само до там. Някой дали е имал подобен случай или поне ако има някакви насоки???
Здравейте,
предстой ни да командирова ме хора в Германия за два месеца. Доколкото разбирам и от това, което четох, когато командироваш служиъел за повече от един месец дължиш осигурителни вноски върху минималния осигурителен доход за държавата, в която е командировано, но не повече от макс. за Б-я - 2000лв. Понеже никъде не намерих минималния осиг. доход за Г-я, смятам да ги осигурявам направо на 2000лв. Правилно ли съм разбрала или има нещо, което изпускам.
Аз работех във фирма с няколко търговски обекта и всеки си съхраняваше касовите книги в обектите.
Доколкото имам инф. е на срочен ТД, но нямам представа до кога е. Въпроса е там, че искаме да го уволним поради намаляване обема на работа, а не по взаимно съгласие, понеже човека иска да отиде на борсата. И ме интересува, ако хипотетично сега го уволня без предизвестие му дължа 3 раб. заплати + неизползван отпуск, ако има такъв? И като отиде той на борсата и след един месец не си е намерил работа дължа ли му обезщетение или си го получава от борсата.
Нямам представа. Интересува ме най-вече дали ако има предизвестие и той си го е отработил, дали му дължа все пак обезщетение, защото ми казаха, че  въпреки предизвестието му дължа една раб. заплата.
Значи, ако работника е на срочен ТД и няма предизвестие му дължа 3 заплати? А след това на неговата позиция мога ли да назнача друг? Като имаме впредвид, че работника няма да ни съди. На него му е важно да отиде на БТ.
Имам следния въпрос:
Ако прекратя ТД поради намаляване обема на работа без предизвестие, акво обезщетение се полага на работника. А ако има предизвестие какво дължа?
И следващият ми въпрос е:
Ако след прекратяването на ТД работника отиде на БТ и не си намери работа един месец  ще му дължа ли още една заплата?