Земеделски производител ,регистриран по ЗДДС, има изплатени  субсидии и обезщетение за загуба на доход по Наредбата за подпомагане на лозаро-винарския сектор,в  приложения 2 и 6 ли се декларират тези доходи ?
При сборуване с калкулатор осигурителен стаж за период ,при положение ,че същият е равен на трудовия ,защо има разлика ?Къде бъркам?
Смятам сбор трудов
1м.27дни
0м.12дни
1м.23дни
2м.18дни
3м.3дни получавам 9м.23дни ,а същите като осигурителен стаж са 10м.20-дни
Изплатено обезщетение за пропуснат доход по Наредба № 1 от 2009 г. за условията и реда за предоставяне на финансова помощ по национална програма за подпомагане на лозаровинарския сектор декларира ли се в ГДД и в кое приложение ?
Българска фирма,регистрирана по ЗДДС получава/издадена е и платена ф-ра/ от американска фирма за ползване на канал за разпространяване на аудиовидео съдържание от българската фирма по всички точки на света.
Как следва да се отрази фактурата в дневниците по ЗДДС,къде е мястото на изпълнение на доставката и трябва ли да се начислява ДДС?
Българска фирма,регистрирана по ЗДДС ,предоставя канал за излъчване на музика на фирма в Малайзия.
Какви документи трябва да се изискат от фирмата получател,за да се удостовери ,че тя е данъчно задължено лице и  да  имаме  основание за
неначисляване на ДДС?
Благодаря!
Земеделски производител/синът/,регистриран по ЗДДС,тегли инвестиционен кредит като ипотекира недвижим имот ,собственост на родителите му,които са и солидарни длъжници по същия кредит,как се отчитат лихвите по този кредит  в ГДД декларация ,увеличава ли се финансовия резултат с тях?
Подала съм Д6 с код 3 за м.11 и м.12 за граждански договори в м.12,като съм попълнила на всичко и колоната за удържания данък .Как да коригирам?
С код К  ,код 3 за изплатени и 0/нула/за данък или една редовна с код 3 и всички колони нули и още една редовна с верните данни?Мога ли да ги подам с ел.подпис?
Мога ли да подам корекция на Д в намаление за м.11 и м.12 по ел.път?
Каква е процедурата за пенсиониране на
1,Управител в ООД ,осигуряван по трудов договор ;
2,Управител на ЕООД/собственик/ по ДУК?
Две различни лица са .
Прекратява ли се осигуряването на първия и вписвали се прокурист в ТР при втория?
Безкрайно БЛАГОДАРЯ!
Живи и здрави и все така отзивчиви!
Благодаря за бързия отговор
Правилно ли съм разбрала
 В т.4 за м.07 от 01 до 31 работни дни 21/ толкова са с право на парично обезщетение /,а не 22 ,колкото са работните дни в 07,12 
Моля,за помощ ,защото два пъти ни връщат болничен след раждане.
В  двете писма от НОИ пише :
Да се уточни броят на работните дни ,посочени в т.4 на прил.15 съгл.....в сила от 1,04,
Случаят е следният:
По време на третия болничен с период 07,06-31,07,2012 ,лицето придобива право на обезщетение ,последният ден необх.за осигурителен стаж е 2,07,2012,т.е. от 3,07 трябва да се изплаща обезщетение.
в т.2 на прил.15 е записано 02,07,2012
Проблемната т.4 първия път е попълнена така
за м.06 от 07,06 до 30,06 0 работни дни
за м.07-от 02,07-31,07-    21 работни дни
Вторият път
за м.06 по същия начин
за м-07 от 01до 02,07 0 дни
за м.07 от 03 до 31,07-21 раб.дни
След консултации с колеги и служителки на НОИ ми беше казано,че периода не трябва да се дели и няма значение за м.07 от коя дата ще пиша ,важно е работните дни да са верни.,което тотално ме обърка,защо го върнаха  тогава първия път според техните указания е било правилно.
Моля за помощ ,как  да попълним прил.15 в нашия случай
Самоосигуряващ се внася със закъснение осигуровките си за м.04,05,06 върху 550 лв. в м. 06 има болничен  5 дни .
Днес получаваме писмо от НОИ да коригираме данни за лицето.Съгл.НООСЛ за мин.месечен осиг.доход се счита 420 лв.Корекцията ясно,какво се случва с вноските върху 550 лв.?
Бях в нашето ПРМ/каквото и да значи/с една дума филиала на НОИ в нашия град с нова,но без писмото обясних им ,но ми казаха да се обадя и да питам,не било за тях.
И ето аз звъня,ли звъня ,за да питам НОИ,но тъй като не става номерата са все заети ,даже и сега в 17.05 ч. все зареших да питам тука.
Получихме писмо от НОИ,че в прил.15 към болничен няма информация за осиг. стаж на лицето и съответно трябва да се отстрани това несъответствие.
По какъв начин трябва да го направим- с уведомително писмо,декларация или някакъв друг документ?
От 14.00 до сега се опитвам да се свържа с  РУСО Пловдив,за да питам,но уви телефоните дават все заето.
Здравейте,фирмата се занимава с растениевъдство.Може ли при определени практики-бране,плевене,садене да се наемат лица по граждански договор.
Може ли да се сключи втори трудов договор с шофьор?
При основния работодател ще бъде в неплатен отпуск,когато работи по втория договор.
Ако е възможно,всичко това, как да се оформи вторият договор ,тъй като ще бъде сключен при по особенни условия -не е обвързан с работно време,а само с извършване на определена работа.