Здравейте,
Искам да помоля за помощ за следния казус!
Тази година фирмата е на печалба и съответно ползваме възможността да приспаднем данъчните загуби от предходни години. Получава се актив по отсрочени данъци, който не знам кога се начислява през 2017, или в новата година 2018. Много се оплетох.
Благодаря на отзовалите се!
Здравейте колеги, моля за помощ на следния казус:
Имам Управител на фирма по договор за управление, който работи и на трудов договор в Англия .
Освободена ли е от плащането на здравни осигуровки по договора си за Управление в България?
И какви осигуровки трябва да плаща.
Благодаря!
Благодаря Ви много!
Ако са на график това не е ли сумарно отчитане на работното време?
Ние не знаем, кога ще се наложи да бъдат викани  и няма как да направим предварително график.
Здравейте,
на какви договори да назнача служители, които ще работят четвъртък, петък и събота от 21 до 6 часа? През останалото време от месеца е възможно да се наложи да идват на работа, ако има нужда. Мислех си да бъдат по чл.114 от КТ, а когато идват извънредно да правим граждански договори.
Приемам всякакви съвети и предварително благодаря!
Здравейте,
искам да попитам : Когато е въведено от работодателя СИРВ, може ли служителите да работят всяка нощ от 22-6 на петдневна работна седмица. Ще им бъде създаден график. Не разбирам след нощната смяна колко часа да почиват?

Благодаря за отговора!
Здравейте,
искам да попитам следното: фирма неригистрирана по ДДС продава стоки на Румънска фирма и ги превозва до там за своя сметка.  Има ли стойностен праг за регистрация по ДДС при износ в ЕС или извън ЕС.
Благодаря предварително!
Г-жа, Янкова,
Благодаря Ви за помощта и идеите! Ако закъсам Ще Ви моля за помощ!
С уважение!
Михайлова
от Търговския Регистър ще взема тези неща, но наистина ще бъде в хиляди. При проверка от НАП дали ще има санкции? Благодаря за отговора!
Здравейте,
Имам следния въпрос:
Мой близък желае да му бъда счетоводител, обаче предишния колега категорично отказва да ни даде оборотна ведомост. Понеже не искаме да се стига до съд, какво може да се направи?
Правилно ли ще бъде да се върна назад и да осчетоводя всичко.
Моля да ме насочите!
Благодаря за отговора!
Към потребител Елена. Д1 И Д6 може ли да пусна за стар период. Благодаря!
Здравейте,
имам служител назначен на трудов договор по чл. 68, ал. 1, т. 2 КТ.Осигуряван до 11месец миналата година. При прекратяване подавали се уведомление по чл.62 в НАП.
това означава ли, че върху 3000лв не се дължат осигурителни вноски
дравейте,

Имам самоосигуряващо  се лице върху 420лв в ООД, което полага личен труд в дружеството си. За полагания личен труд той получава еднократно годишно 3000лв през м.ноември. Моля, да ми обясните как практически се изчисляват осигурителните вноски. Плащат ли се осигуровки за еднократното заплащане от 3000лв или се приспадат осигурителните вноски от осигуряващото се лице и се заплаща само 10% данък. Кога се попълва декларация 1 и 6. Съвсем се оплетох и моля за разяснение. Благодаря Ви предварително.