Здравейте,
Моля за помощ по следният казус!
Българско дружество регистрирано по ЗДДС в България и Германия извършва покупко- продажба на стоки онлайн основно в Германия.
Какво трябва да се подава в България относно ЗДДС? Получават се фактури от Амазон.
Аз мисля, че в Германия трябва да се подава ддс само за покупко- продажбите на стоките.
В България трябва да се подават фактурите от Амазон и също така в дневниците по ддс да се подават фактурите за покупко- продажбите с общата сума.
Правилно ли разсъждавам или греша?
Благодаря предварително!
Здравейте, Моля, за помощ!
Дружество регистрирано по ЗДДС в България ще продава през Амазон. Предлагат се стоките на различни доставчици. Доставчиците фактурират към българското дружество, а нашето дружество префактурира стоката към крайния клиент, като се слага съответната надценка. Стоката се изпраща от доставчика.Тази дейност се развива в по- голямата си част в Германия.
Какви са задълженията на българското дружество относно ЗДДС? Кой член трябва да се напише във фактурата при продажба към краен клиент в Германия или данъчно задължено лице в Германия?
Благодаря!
Здравейте,
Моля за помощ в попълването на ГДД ПО ЧЛ.92 и по-точно част" Разходи, представляващи доходи на местни физически лица по ЗДДФЛ и разходи за задължителни осигурителни вноски, свързани с тях (чл.42, ал.1, 5 и 8)"
Имам лица на граждански договори и не мога да се ориентирам кои суми трябва да попълня. За м. Декември 2019г. възнагражденията и осигуровките са платени през 2020
Благодаря Ви предварително!
Здравейте,
Искам да попитам Възможно ли е Управител на ЕООД, който до момента се осигурява по ДУК да се прехвърли като самоосигуряващо се лице?
Здравейте,
искам да попитам следното:
Българско дружество нерегистрирано по ДДС иска да продава стоки в ЕС. Задължително ли е да се регистрира по ДДС.
Благодаря Ви предварително!
Здравейте,
казусът е следния:
Физическо лице дава под наем собствения си автомобил на дружеството.Колата се ползва за служебни и лични нужди.
Върху наема на автомобила дължи ли се данък натура?
Здравейте колеги! Моля за помощ!
Мой клиент е пропуснал да ми даде приходи за 2016г. и съответно да ги отбележа в ГДД за 2016г.Вече е минала година! Сега иска да си поправи грешката. Моля, посъветвайте ме какво на направя!
Здравейте,
Искам да помоля за помощ за следния казус!
Тази година фирмата е на печалба и съответно ползваме възможността да приспаднем данъчните загуби от предходни години. Получава се актив по отсрочени данъци, който не знам кога се начислява през 2017, или в новата година 2018. Много се оплетох.
Благодаря на отзовалите се!
Здравейте колеги, моля за помощ на следния казус:
Имам Управител на фирма по договор за управление, който работи и на трудов договор в Англия .
Освободена ли е от плащането на здравни осигуровки по договора си за Управление в България?
И какви осигуровки трябва да плаща.
Благодаря!
Благодаря Ви много!
Ако са на график това не е ли сумарно отчитане на работното време?
Ние не знаем, кога ще се наложи да бъдат викани  и няма как да направим предварително график.
Здравейте,
на какви договори да назнача служители, които ще работят четвъртък, петък и събота от 21 до 6 часа? През останалото време от месеца е възможно да се наложи да идват на работа, ако има нужда. Мислех си да бъдат по чл.114 от КТ, а когато идват извънредно да правим граждански договори.
Приемам всякакви съвети и предварително благодаря!
Здравейте,
искам да попитам : Когато е въведено от работодателя СИРВ, може ли служителите да работят всяка нощ от 22-6 на петдневна работна седмица. Ще им бъде създаден график. Не разбирам след нощната смяна колко часа да почиват?

Благодаря за отговора!