здравейте,
имам лице което се пенсионира и сега го освобождавам и му дължа обезщетение от 2 Брутни работни заплати.До сега не съм имала такъв случай но лицето има и Запор трябва ли да му удържа и полагащата се част от обезщетението/по чл.222 ал.1 и чл.224/
Благодаря предварително!
Здравейте,
открих си грешка че лице започнало работа в м.04 съм го подала в м.03 по погрешка.
как мога да си оправя кашата?
1.Трябва да се заличи Д1 на лицето за м.03
2.Д6 е в посока намаление
3.Д1 за м.04 трябва да дам дата за започване
Благодаря предварително!
На мен за интрастата ми е по-голямото притеснение,че там може да стане по-голям проблем,ако някой знае да помогне!
В интрастата може да се прави корекция до 6м. назад.влизате в периода давате редакция и правите корекция след като подадете потока ви идва протокол само със сумата на корекцията./Изпитано и проверено е/
Искам да попитам в Декларацията по чл.13 ал.4 от името на заявителя-съставител вписвате ли  в качеството си на какъв я подавате и данни за фирмата или не?
Откакто стана задължително публикуването в ТР, използвам тези от НСИ по обективни причини. Затова се чудя откъде се случи цялата тази истерия тази година.
:good:
Абсолютно е така дори и одитор попитах за тази "новост" но и той каза да си продължавам така.
Но все още не съм решила а другата седмица мисля и това да свърша!
Благодаря за съвета!
Но приложенията са само за потребители с платен абонамент а нямам такъв поне за сега и не мога и да го видя нагледно как изглежда и затова ми е по-лесно с отчетите от НСИ но и искам и да ми е сигурно,за да не правя нещо 2 пъти с две такси!
 :blush: Все още се чудя дали ще е проблем ако все пак публикувам отчетите представени в статистика,т.к. там има нулеви редове ,но пък съдържат по-вече от минимално изисквана информация, колеги с които говорих масово правят така, но това все пак не е на 100% сигурно че ще го публикуват!!!
Всички ли правите съкратени и в нарушение ли е ако се използват бланките публикувани в НСИ?
Благодаря предварително но и времето ми е ограничено от текущи задачи!
А дали изобщо трябва да подавам такава информация /отчет по чл.118, ал.8,/ моля някой да сподели как процедира! :blush:
Здравейте, искам да попитам получатели сме на гориво и подавам съгласно чл.118 ал.10 от ЗДДС данни при получаването му. Разбрах обаче че лицата получатели на течни горива подават и информация съгласно чл.118 ал.8 от ЗДДС за изразходваното годишно количество.Прочетох чл.59 в от Н18 но не открих  поне в това което прочетох какъв е срока за подаване на тази годишна справка.
Моля който получава/отчита такова гориво за собствени стопански нужди да помогне ако може с по-вече информация/насоки!
Благодаря предварително!
Сумата я приспадате от дължимия ДОД за м.12,нищо по различно не пишете
Значи подавам пак с 8 с дата 31,12,/т.к. заплатите ще ги платя за 12 в 12/ и сума посочвам колкото ми е авансовият ДОД - облекченията = действителния който ще внасям!
Аз искам да попитам т.к. за пръв път служители ще ползват това облекчение къде намира отражение то : в Д6 за заплатите м.12.2016 записвам сумата след ползване на данъчното облекчение или....... и с какъв код на плащане??? :blush:
Здравейте искам да попитам как процедирате с данъчното облекчение за деца в случай че заплатите за м.12,2016г. са изплатени например на 23,12,2016 г.
Включвате данъчното облекчение в м.12,2016 г. в РПВ и Д6 за м.12,2016 която се подава заедно с Д1 до 25,01,2017г. и отразявате облекчението само в Д6 / вид плащане 8/ ?1?
Благодаря!
 :flowers:
Благодаря много за изчерпателни отговор!
Попълвам приложение 10 за данъчно облекчение на лице с Телк над  50.,но не мога да се ориентирам коя сума трябва да посоча на първия ред в началото на приложението в случая лицето има облага ем доход за 2014г 5050лв . (Съответно внесен данък 505 лв и сега трябва да си го иска да му се възстанови от трудово право отношение е дохода)
Аз тази сума ли пиша там или  пълният размер на данъчното облекчение на който има право (7920)?
 :blush:Много се извинявам но не се ориентирам в приложението така както е обяснено.
Благодаря !
По т.1 значи ще има осигурителен стаж 1м.23дни и 4ч.?
Извинявам се че отворих нова тема но доста четох и се обърках тотално / най-вече от отговорите и на служителите в НОИ /та случаят е такъв: Лицета има 3м.17 дни осигурителен стаж на 4ч.р.ден и 5м.на 8 ч.р.д.
1.Осигурителният стаж на 4ч. преизчислява ли се към 8ч. за определяне на осигурителният стаж за бременост и раждане?
2.Лицето има право на болничен  за общо заболяване и майчинство ,т.к. има вече 6 м.осигурителен стаж.
3.45 дневният болничен за бременост и раждане ще го вземе но ще почне да получава обезщетение от НОИ когато придобие 12м. осигурителен стаж / четох че през периода когато не получава обезщетение от НОИ има право на помощ от социалните 100лв/месечно ако отговаря на условията/
Стана много дълго но голямата ми дилема е преизчислява ли се осигурителният стаж на 4ч на 8ч?? :blush:
Благодаря!
Побутвам си темата моля да се включи някой това възнаграждение/обезщетение от работодателя за 3 дни болнични включвате ли го в БТВ и в НТВ?
За облагаемия доход не го включвам!
Благодаря!