Въпреки че не е много ясен въпросът щом има трудов договор от  гражданския даже и да получава 10 лв. се внасят осигуровки, ако на трудовият е осигурен на 2200 само данък.
 опа ако е вземане от клиенти не пишете нищо на данъчните.
 Да, а на данъчните ще искате да ги отпишат с изтичане на давностен срок. В свободен текст е като  опишете точно какво се вижда при тях и каква е сумата.
грешка поправям се за 6 брутни заплати.
 Значи Вие, ако искате подавате си молба и Ви прекратяват по чл.325 т. 1  или по чл.326 от КТ. Работодателят съгласно чл.328, ал.1 т.10  няма право  да прекрати с предизвестие да Ви прекрати считано от 01.01.2011г. Независимо по кой член сте прекратени Ви се полага обезщетение по чл. 222 ал. 3 за срок от 2 месеца .
ако се получаваше разлика 1,01 тогава възстановянвате
 нищо неправите просто пишете на най долния ред колкото сте удържали вече не се закръглява трябва разликата да е над 1 лев

 и по двата члена не е грешно в НАП се декларира само промяната  на длъжността и срока на договора при промяна на заплата и работно време не се подава.
 Щом е за 11 и 12 трябва да напишете молба в която да опоменете основанието за корекцията и към нея да приложите съответните декл. обр. 6 с код корекция за двата месеца може и на една бланка. Тази молба се входира в деловодството на НАП и от там като я разпределят може би ще Ви се обадят може да поискат Рекапитулация за месеците или дневник на с/ка 421 и начислените осигуровки за да се види че според тях вноските по трудови правоотношения са натрупани и на самоосигуряващото се лице. Ако искате приложете ги преди да са Ви ги поискали.
  месечно е освободена от данък е сумата 660 лв., а годишно 7920 лв. ако месечно се получава облагаем доход 800лв след приспадане на осигуровките облагате 140*10% 14 лв.
както и досега последната на която сте плащали, това не е променено
  за платените през четвъртото тримесечие не удържаш данък и невнасяш нищо лицето го прави с подаване на годишната си декларация до 30.04. на следващата година
 Да приемем че щом му внасяте и осигуровки това е граждански договор на лице което има и трудов договор, така че сега ще подавате декл. по чл.55 за внесения данък през месец април общо за първото тримесечие тоест за януари, февруари и март вие ще си му издавате сметка и служебна бележка но данъка ще внесете накуп до 30.04. след като сте подали декл. по чл.55, а за осигуровките си ги подавате с декл. 1 и 6  до 25 число на месеца следващ плащането с вид плащане код 4 както и до сега сега само че срока е подълъг не 10 число а 25
 
 Не ще виждате задължението нищо че е внесено до 25.02.2013г. чак на 26.02.2013 ще го обвържат защото до тогава е срокът и няма да му начисляват лихви. Така че декларирането и внасянето трябва да са до 25.02. дали ще внесете на 15. ило на 23 няма значение но ако ивмате ДДС, според мен първо него оправете и после внасяйте и декларирайте осигуровки защото задълженията се погасяват по ред..
 Сега вече нямате избор издавате бележка за получения доход през 2012г.  / какво сте и платили от януари до декември без значение за кой период/  по чл.45 ал.2 т.4 и жената си попълва декл. по чл.50 и от НАП и възстановяват удържаното.
 Ако сте платили хонорара отнасящ се за м. Януари  на 04 .02.трябва осигуровките да ги внесете до 25.03.2013 / месеца следващ плащането/и до тогава да подадете 1 и 6, данъка го внасяте до 30.04. и подавате декл. по чл.55 като в нея натрупвате дължимите данъци за хонорари изплатени и през февруари и март.
 А във вашият случай щом е месечно трябва да съберете  часовете извънреден труд за годината  от всички месеци. Ако само през този месец е бил отчетен такъв пишете само тях.

 трябва да вземете предвид 44 ч при сумирано защото лицето работи по график и може да е било и е било както се вижда от фиша но незначи че това е извънреден труд. Така че трябва ако за 1 година по заповед го очитате на 4 месеца и има изв. труд през:
 04- 10 часа
 08- 15 часа
12 - 0 часа за тази година извънредният труд който трябва да се отрази в УП-3 е общо: 25 часа. Така се и пише  с цифри и словом, а от НОИ при пенсиониране се натрупва и превръща в осигурителен доход като условието е че за 1 месец не трябва да превишава 30часа и за годината 150 часа.
 
 аз го пиша така: в т. за раб. време: За пълно работно време /8ч/ - по определен график. На основание чл.142 ал.2 и ал.4 работното време се изчислява сумирано, за период от ... / пишете вашият случай напр. 4 / месеца, при максимална продължителност на работната смяна от12ч.

 С протокола не може да те упълномощи в него пишеш ЕГН на СОЛ и твойте данни за ел. подпис се подава заявление