В Г2, какво отбелязвате към прикачените документи? Правилно ли е така?

Аз лично подавах Г1 с ел.подпис, защото в Г2 трябва да публикуваш ГФО, а фирма без дейност няма такова. И, да, в публикуваните актове отбелязах "друг акт" и приложих декларацията за неактивност по чл.38-9-2 от зак. за Сч, а в приложението прикачих декларация 13-4 и сканирано Г1.
Е, не така. Питането беше дали може с електронен подпис, а впоследствие попитах след поста на Олина / по-долу / дали все пак някой не е подал с ел.подпис на собственика. :smile1:

Ааааа, добре, да. И искам вече съвсем със сигурност да кажа, че може с ел.подпис на собственика. Вече има такова вписване в ТР
 :good:
Не.

 :blush: Извинявайте, а защо не може? Нали заявителят си е управител на фирмата, и подписът си е лично негов? И тогава всъщност се получава, че за фирма без дейност няма как да се подаде декларация за неактивност, освен чрез адвокат? ...
А в НАП трябва ли са се подава някаква декларация за БЕЗ дейност
освен в НСИ и в АВ

Не, в НАП нищо не се подава за 2017 г. за фирма без дейност.
Здравейте! Може ли да се подаде в ТР формуляр Г 2 за неработеща фирма с УЕП на физическото лице, което е управител на ЕООД, или с УЕП на фирмата?

Да, направих точно така. Подадох с ел.подписа на ФЛ- управителя, само че подадох Г1, защото с ел.подпис не се получава да подадеш Г2, защото трябва да прикачиш ГФО, иначе свети червено ;).

В "Г1" пркачих сканирано Г1,
В актовете посочих "друг акт" и прикачих декларацията за неактивност от НСИ,
в приложенията прикачих декларацията по чл.13-4.

И искам само да кажа, че явно не е грешно да се подаде декларацията за неактивност от НСИ (въпреки че би трябвало да бъде в свободен текст) - изпратих една приятелка да подаде на гише, и не са я върнали.
Колеги, предполагам, че няма да се получи и с ел.подпис на фирмата, която е без дейност, нито с личен ел.подпис на съдружник?

Извинявайте, а по моя въпрос някой няма ли мнение? Благодаря.
Колеги, предполагам, че няма да се получи и с ел.подпис на фирмата, която е без дейност, нито с личен ел.подпис на съдружник?
Да, разбрах, благодаря!
Хубав ден!
а "в т.ч. изплатени на бюджета"  - тук не става ли въпрос за данъка, или се има предвид, че изплаща по някаква причина дивидент на държавата?
Здравейте,
Един уточняващ въпрос за изплатени дивиденти на съдружниците - дивидентите ги изплатих през декември 2016, а данъка за тези дивиденти - през януари 2017. А през 2016 съм изплатила предишния данък, който беше за предишните дивиденти от 2015 г.. Понеже пише "изплатени през годината", кой данък да посоча, платеният през 2016 за 2015, или дължимият за дивидентите за 2016?

Има подробно описание за попълване на повечето форми, но за тази няма :(

Благодаря!
Благодаря много на всички, които се отзоваха на явно абсурдните ми въпроси!  :blush:

"Аз продължавам да умувам как за тези Н-броя ГД ще се пускат Д1, Д6, осигуровки, Д55 и накрая - Д73... Вместо да си хванете управителите да си свършат работата." -

- а специално този коментар ме върна към реалността. Наистина, просто ще ги поставя пред факта, че трябва да намерят начин да го направят, а не аз да се мъча и да се чудя как да го измисля без да им създавам неудобства. БЛАГОДАРЯ Ви!
 
Успешно приключване на всички! ;)  :good:
Здравейте отново.
Честит празник на дамите!
Да, счетоводител съм на трудов договор. Не съм СОЛ. Извинявайте, не съм се изразила правилно - фирмата ще плати осигуровките, но няма да отразявам този разход догодина - не е ли възможно?
Просто ме предупредиха от фирмата, поддържаща ТРЗ-програмата, да проверя, че било без значение, на каква стойност ти е гражданския договор, осигуровките трябвало да се платят върху минимум МРЗ. Видя ми се абсурдно, и затова пиша тук. Извинявайте още веднъж, разбирам, че звучи странно,.. :(((
Имам пълномощно за НАП с ел.подпис, там няма проблеми, но за публикуването в ТР нали трябва да има съставител. Няма как да е управител по чл.17, защото аз няма как да го подам, защото там пълномощното ми е за съставител на ГФО (това, което прилагам сканирано при публикуването).

Тоест, разбирате ли, аз искам съвсем официално да подам ГДД, Статистиката и ГФО в ТР, да направя граждански договор с тях за услугата за 20 лева, да си платя осигуровките върху тез 20 лв. Не е ли нормален начин е този? Няма да отразявам този разход догодина, защото е безсмислено натрупване на загуба, както писах по-горе. Но ме спира тази информация, че не било редно да си плащам осигуровки върху 20 лв по ГД, а щяли от НАП да ми ги изискват за доплащане върху 460 лв, и щяла да съм здравно-недоосигурена.

Моля, кажете ми ако греша принципно. Благодаря ви!
Да, Чл. 17 (2) от ЗСч чудесно си влезе в работа за някои фирми, но собствениците на някои фирми или не са съгласни да си правят ел.подпис или не са в БГ за дълъг период, а аз имам пълномощно от тях само като съставител на ГФО.
Имате предвид, че ще фирмата има разход? Ако е това, просто няма да го отразявам, за да не натрупвам безсмислена загуба, в крайна сметка това не е дейност.
Просто не мога да измисля друг начин да свържа себе си като съставител и фирмите. Може ли споделите някоя по-подходяща и законосъобразна идея?
Здравейте,
Имам пълномощни за фирми без дейност като съставител на ГФО, и нямам възможност да се сдобия с ел.подписи на собствениците, затова пускам ГДД и статистиката с мое име и с моя ел.подпис. Правя граждански договор за 20 лв, примерно. Осигурена съм на трудов договор на 485 лв. Смятах да си подам Д1 и Д6 и да си платя осигуровките и данъка върху 20 лв, обаче от ТРЗ-софтуера който ползвам, ми казаха да внимавам, защото не можело да се плащат осигуровките върху 20 лв, а трябвало да се платят върху  МРЗ. Има ли нещо вярно в това според вас?
Благодаря предварително!
Благодаря ви, колеги! Няма да разсъждавам и аз :).
Хубава вечер!
Да, таксите са ясни, има си фактури, сметки, тях ги посочвам, но част от основната сума, която превеждаме за да придобием имота, когато спечелим търга, нали ще отиде при ФЛ? Тук ми се губи връзката с данъчното - кой и къде трябва да отрази това?

Или това не ме касае - не мога да го измисля.
Здравейте!

Имам закупени имоти от публични търгове чрез ЧСИ - основно собствености на ФЛ. Разбирам, че това не е доход за ЧСИ, но все пак, поне част от сумите вероятно са отишли при физическите лица, чиито имоти са продадени на търг. Трябва ли и в какъв размер да отразя това в справка по чл. 73?

Благодаря предварително!
Здравейте колеги,
в номенклатурата на кодовете за вида доход част 1  - доходи от възнаграждения по извънтрудови правоотношения по чл.29, ал.1 т.3 от ЗДДФЛ : има  код 30714 - Други извънтрудовеи правоотношения -това ли кода за ГД платени на лица по ГД ?,
използвам ПП Бизнес навигатор и там код е 307 Може ли да се пише само код 307 ?
Благодаря

Аз все пак бих потърсила начин да посоча целия код 30714, ако програмата има такава възможност. И би следвало програмистите на ПП Бизнес навигатор да са си направили необходимите промени в програмата. Защо не питате тях как да стане коректното въвеждане.