Той иска да се пенсионира и след това да продължи да работи, но иска и да си получи обезщетението. Ако юли месец предобие правото на пенсия, юли ли трябва да се изплати обезщетението. Понеже понякога от НОИ решенията се издават с няколко месеца закъснение.
Служителят ще иска да му бъде изпалтено обезщетението
Здравейте, имам следния въпрос, предстои пенсиониране на един от служителите ни, но той ще остане на работа. Трябва ли да го освободим за един ден и след това да го назначим наново и на какво основание( на базата на какъв документ) ще му изплатим 6 брутни заплати( има повече от 10 години стаж при нас)?
Здравейте, искам да попитам , при употреба на алкохол , какво дисциплинарно наказание мога да наложа и трябва ли да имам доказателства?
да, имам един работен ден , договора е по чл. 67 от КТ
ами фирмата няма да работи , спира дейност
Здравейте , моля за отговор ако някой е на ясно , в момента получавам обезщетение до 410 дни , но днес работодателят ми ме е освободи от фирмата , защото спира дейност и ме назначи в новата си фирма. Въпросът ми е дали ще получавам същото обезщетение?
малко е сложно, защото първите 30 дни от този неплатен отпуск ще му се признават за трудов ми осигурителен стаж. Ако при Вас е на 8 часа и на другото място на 8 часа мисля , че не е редно (поне за тези 30 календарни дни).
Здравейте, искам да попитам преизчислява ли се осигурителен доход на едноличен търговец, който работи с прокурист? И къде (в кой закон или наредба) мога да го прочета?
Здравейте, искам да попитам как за ваучерите на стойност 60 лв. месечно, имат ли ЗОВ, ДОД и как се изчисляват
здравейте и аз да попитам нещо, ако м. Януари съм била на 4 4аса и след това изляза в болничен по майчинство, двете години трудов стаж ще бъдат ли равни и на 2 години осигурителен стаж?
Всичко по декларацията ще е същото само че с код корекция, така ли?
Здравейте, погрешка съм подала декл. обр. 1 два пъти за м. Януари 2014г. Приети са и двете декларации. Как мога да оправя нещата?
Здравей, мисля че трябва да впишеш трудовия стаж от трудовия договор