Да, така е , извинявам се
ето още един пример : Нека полученото възнаграждение в базовия месец е 1000 лв. Възнаграждението е получено за 15 работни дни. Базовия месец има 20 работни дни. Платения отпуск е с продължителност 4 работни дни, а месеца на ползване на отпуска е с 22 работни дни.
Сумата на отпуска е:
1000/15 * 20/22 * 4 = 242.42 лв.
Среднодневното брутно трудово възнаграждение по чл. 177, ал. 1 от Кодекса на труда се установява, като начисленото при същия работодател брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 дни, се раздели на броя на отработените дни през този месец.
съответно брутната заплата за декември я делиш на работните дни през януари и умножаваш по дните в платен отпуск
Здравейте, преди доста време и на мен ми се наложи да правя промяна на градовете за подаване на болнични и  мисля, че за да се промени града за подаване на болнични т.е. да не е седалището на фирмата, от НОИ имаше изискване основната дейност на фирмата да е в друг град или поне да има нает офис в другия град, затова може да попитате по телефона преди евентуално да ви върнат
Мисля, че имате право и на майчинство, щом имате 12 месеца осигурителен стаж, и на еднократната помощ защото сте студентка.Тази помощ не се обвързжа с майчинските
Да , ще работя и при двамата. При първия на 4 часа, при втория на 8 часа.
Да попитам и още нещо, ако при първия работодател съм на 4 часа, а при втория на 8 и вторият ме освободи, трудовият и осигурителният ми стаж при първия работодател как ще се изчислява за тези две години майчинство? Като на 4 часа ли?
А това, че може да ползваш болничен и при работодател, който те е освободил , по преценка на служителя ли е ?
А ако втория работодател ме освободи няколко дена преди да изляза в болничен  45 дена?
Искам да взимам болнични само за първия работодател и да ми се подава декл.1 от него, а не и от двамата. Ако ми прекратят договора в края на март дали ще е проблем?
Здравейте, назначена съм на две работни места. От Април месец ми предстои да изляза в майчинство. Но искам при вторият ми работодател да прекратя рудовия си договор и да взимам болнични само за първи
Здравейте, да попитам и аз нещо.., защо калкулаторът не ми позволява за м. Януари и Февруари 2014г. да си въведа осигурителен доход 2400лв.?
по принцип е така, нямат право, но ние освободихме едно момиче по този член защото тя ходи да пита в инспекцията по труда и те и отговориха , че ако тя самата няма възражения за освобождаването няма проблем. Засега и фирмата няма проблеми.
Ако имате необходимият стаж е добре да Ви освободят поради закриване на част от предприятието и нереалната възможност да се върнете на работното си място. Така от бюрото по труда ще Ви изплащат максимално полагащото Ви се обезпечение.
Здравейте, искам да попитам за калкулатора за изчисляване на майчинството ще се обнови ли скоро, понеже новият срок за изчисление на осигуровки  е 18 месеца назад