Благодаря, колеги! Чудесни сте  :good:
Много благодаря! И още нещо да попитам за същия работник. Трудовата му книжка е с изписани страници, аз сега ще направя така:

1.в новата трудова книжка на стр. 1 ще запиша № на старата книжка и надпис "продължение"

2.като издател на продължението пиша името на настоящата фирма и датата на която сме я издали

3.на стр.2 мисля да напиша текст "ТК е продължение на ТК №.... издадена от "ААА" ЕООД на дата....

Правилни ли са тези действия?  За пръв път се сблъсквам с издаване на продължение  :blush:
Направо на въпроса : Работник е работил във фирмата от 15.04.2009 до 17.05.2011, освободен е по чл.325 от КТ. След това от 01.01.2013 отново е назначен в същата фирма и сега от 09.06.2014 ще го освобождаваме. Как да направя УП-тата? Може ли в едно УП да дам целия период, независимо, че има прекъсване между годините, но все пак фирмата е същата?
Имам и един необичаен случай. Лицето твърди, че е работило 10 месеца през 2012 г. в една фирма, т.е. има трудов стаж , но не са му го отразили в трудовата книжка  :blink: През 2013г. работи на друго място и там вече всичко му е както трябва в трудовата книжка.

Та, възможно ли е според вас, със закъснение да му бъде вписан този стаж в книжката, защото човека много държи да покаже пред нас, че е работил именно през тези 10 месеца?
Здравейте, имам проблем с труд.книжка на един служител. Сега му оформяме освобождаването от работа, обаче се оказа, че човека си е загубил трудовата книжка при преместване в ново жилище.Съответно не мога да му оформя стажа. Той трябва да отиде в инспекцията по труда за издаване на дубликат на тр.книжка, а аз му издавам само УП-2 и УП-3 - правилно ли е така?
Здравейте, лице, което е самоосигуряващо се в една фирма, сега си прави втора фирма.Трябва ли да подава онази декларация за регистрация на самоосиг., че започва дейност/и защо въобще да я подава?/, без да посочва вид на осигуряването, защото вече се осигурява през другата фирма? Имам спомен, че преди години се правеше нещо такова, но сега не зная как е.Моля ви за помощ :blush:
Според мен няма как да се запази трудовия договор. Ако юридически е допустимо да работи и като лекар, би следвало в ДУК да е написано, че лицето ще изпълнява и дейности по специалността си, освен управленските функции.
Трябва да стане, опитайте пак : служебен номер от регистъра на НАП и 0000000000
Включва се в Справката с код 304 за доходи по чл.37, ал.1,т.4. В програмата отбелязвате: чуждестр.лице "Да"; служ.№ на чужденец като за номер пишете 0000000000, ще видите, че програмата автоматично ще го включи като идентификатор "2" за лицата, които нямат ЕГН, ЛНЧ и т.н.
Фирма Х, която няма електронен подпис, но е упълномощила фирма У, която има електр.подпис да подава отчети към статистика и НАП от нейно име, може ли да подаде ГФО в търг.регистър, като ползва отново подписа на фирма У? Или трябва с изрично нотариално заверено пълномощно?
Няма да се дублират; когато подадете новата декларация, ще видите как към първата подадена от вас декларация е записано "коригиран" и всичко е ОК. Прясно изпробвано! :wink1:
Здравейте, моят въпрос е процедурен.Подадох нов отчет в статистиката, защото имаше една грешка в ОПР, отивам в ел.услуги на НАП, за да подам съответно и коригираща ГДД, но ми липсва бутона за подаване на коригираща ГДД. Какво да правя? Нова декларация ли се подава?
Здравейте, намерихме си неосчетоводени документи за 2013 след подаване на отчета към статистика и дан.декларация към НАП. Проблем  ли е да подадем коригиращ ГФО и съответно коригираща ГДД до 31.03?
Ами една колежка бяха я накарали да впише осигурителния доход, макар че  е логично да не се пише :blush:
И още един въпрос за детски на СОЛ:
Ако има изплащано възнаграждение за личен труд, освен него друго пишем ли като доход в служ.бележка, например размера на осигурителния доход, върху който се осигурява? Няма обезщетения за болнични и други подобни в периода.
Здравейте, когато имам ДОД за възстановяване от год.изравняване, как следва да попълня Д1 и как Д6 за данъка?
Здравейте,
лице е в платен годишен отпуск 15 дни от м.декември и 4 дни е отработило.За м. януари отново ползва 5 дни платен отпуск. За да изчисля възнаграждението за отпуска в м.януари базата ми е БТВ от м.ноември, защото в м.декември няма действително отработени 10 дни, така ли се смята или греша?