здравейте.
налага се да се извърши услуга по боядисване от алпинисти. по принцип договора трябва да е трудов, но лицата са военни, и не желаят да се вижда, че имат други договори /т.е. не желаят да сключат трудов/. мислехме за граждански договор /не че при него няма д1 и д6/, но фирмата ни е строителна, а и работата е опасна, не искаме да имаме проблеми с ИТ. някакъв договор за изработка или нещо подобно може ли да се сключи?  :hmmm: приемам всякакви мнения, благодаря.   :bow:
Добър ден.

Искам да попитам необходимо ли е ЕТ нерегистрирано по ДДС да се регистрира ако извършва внос от ЕС на стари и употребявани автомобили, които се разглобяват за резервни части. Предполагам че автомобилите ще се придобиват както от физ лица, така и от автомобилни къщи.
ако може да ме насочите кои чл. на ЗДДС да разгледам.

Благодаря предварително.
Здравейте.

Подала съм ГДД на физ. лице получило доходи от наем, но същото е СОЛ в ООД, а съм изпуснала да подам справка за осигурителния доход. Сега искам да подам корекция, но нямам оригинална бележка за дохода от наем - предала съм я с предишната декларация. ще ми приемат ли коригиращата декларация.