Това съм го чела няколко пъти  :good: Исках да видя, дали има някой, който работи по този начин с Грабо и дали регистрира. Ако има някой ще се радвам да сподели.
Здравейте, фирма иска да продава услуги чрез платформата Грабо АД. Фирмата само ще каже какви услуги да се предлагат, а продажбата ще се осъществява от Грабо АД, които след удръжка на комисионна ще ни превеждат остатъка от продажбите. Трябва ли да се подаде Приложение 33 преди началото на дейността?
"Не са предприятие, което е получило помощ за оздравяване и все още не е възстановило заема или не е прекратило гаранцията, или е получило помощ за преструктуриране и все още е обект на план за преструктуриране." - това дали важи за отпуснат заем от собственика към фирмата?
В декларацията за финансови данни - означава ли, че ако предприятието има натрупани загуби не отговаря на условията за кандидатстване?
Благодаря! Аз също разгледах детайлно наименованието на клетките в Д1 - наистина няма къде другаде да се посочат освен като дни с пълни осигуровки - както са и в действителност.
Фирма ще участва в програмата 60/40. Чудя се дали не трябва дните в компенсация да бъдат отразени по специфичен начин. Персоналът след 13.03 е в платен отпуск, но на част от него не са достатъчни оставащите дни платен до края на март т.е. последните дни ги отразявам като дни в престой по заповед на държаван орган.
А как мога да разбера дали китайската фирма има "постоянен обект" на територията на България, че имам едни съмнения?
Параграф 1 т. 10 от Допълнителните разпоредби.
А как мога да разбера дали китайската фирма има "постоянен обект" на територията на България, че имам едни съмнения?
Бълг. спедиторска фирма, регистрирана по ЗДДС, трябва да издаде фактура към Китайска фирма за транспорт, който ще се осъществи на територията на България. Съгл. чл. 22 ал. 3 място на изпълнение се определя на основата на чл. 21 ал. 2 ЗДДС - Китай. Издавам фактура с неначислен ДДС съгл. горепосочените членове от закона. В коя клетка на дневник продажба трябва да включа фактурата? Ще трябва ли да се подават други декларации?
И защо тогава, озаглавяваме файла със списъка на служителите с месец 03?
Бях подала искане с КЕП на юридическо лице, счетоводител на фирмата, да подаде документите към Агенция по заетостта, но ми отхвърлиха искането. Дори и да им представя нотариално заверено пълномощно пак не става. Казаха ми, че по електронен път може само с личен ел. подпис на управителя или на дружеството.
Здравейте, не мога да разбера за какъв период трябва да подадем сега молбите за компенсация - само за периода 13.03 - 31.03 или от 13.03 за три месеца наведнъж? Гледам, че срока за подаване е 21.04.2020 г и това ме кара да си мисля, че може би е за трите месеца наведнъж. Въпреки, че по-логично ми е да подаваме само за март.
Личен труд във фирмата, чрез която се самоосигурява или в друга негова фирма?
В първия случай справката е по 73/6

Личен труд във фирмата, чрез която се самоосигурява - посочила съм в 73/6.
От 8 години не ги посочвам, но тази вечер нещо четох разни статии и си помислих, да не би пък да съм грешала като не ги включвам. Та да се поправя тази вечер :)
Благодаря!
Oбърках се вече.. Посочва ли се личният труд на СОЛ - бълг. лице в справка по чл. 73 ал. 1?
т.е. След като в Справка 73/1 се включват и чуждестранните лица, следователно ще се включват и в 73/6, но това, което ме притеснява, е че е посочен и в справка по чл. 73а ал. 1, която се подава със Справката по чл. 55 за четвърто тримесечие, дали не трябва да се посочва и в чл.73а ал. 5
Здравейте, лице по ДУК с код на осигуряване 10 нали се подава в справката по чл. 73 ал6 или бъркам?
Подава се.
А ДУс код на осигуряване 10 на чуждестранно лице включваме ли в справката по чл. 73/6 ? Става въпрос за български гражданин, класифициран съгл. ЗКПО като чуждестранно лице.
Май въпросът ми е риторичен. Прочетох допълнението към код 809 - чл. 37 ал. 1 т. 9 ЗДДФЛ
ДУК на българско физ. лице включва ли се в тази справка? Дава ми активни полета за въвеждата само когато чекна, че е чуждестранно лице.