ами пак ги сметнах , излиза 287,43 лв.
е тука вече я втасах.....
значи м. Май имаше 19 работни дни за цял месец осиг. доход  е 420
 лв. от 12.05.2016 г. има 13 дни, това означава ли че осиг. доход ще е 287,43 лв....моля не се смейте, опитвам се да мисля
а също пише , че възобновява дейност от 12.05.2016 г.
сега ми изпратиха по имейла снимка на документ пише Декларация за регистрация на самоосиг. лице........пише от 12.05.2016 с тикче на инвалидизиране поради общо заболяване и т.н.
Ами надявам се .....така ме увериха по телефона и аз някакси трябва да съдействам в този момент , защото няма никакво време.Утре на място в ТД на НАП ще се подаде Д1 и двата Протокола и ще се пуснат по банката платежните.А дали  допускам грешка в размера на осиг.вноски ?
Здравейте!
Моля за помощ, налага ми се да подам осиг. документи за СОЛ до края на седмицата.
Нямам представа как да попълня Д 1 и какво друго трябва да приложа ?!
Според мен трябва да подам:  1 бр.  - Д 1 с код 12 ако се нелъжа; 2 бр.- Приемо-пред. протокол за м.Май; 3 бр.- ПН, като едно за ДЗПО - 5 %, ЗОВ- 8%, ДОО- 12,8  % върху 420 лв.
Надявам се, че съм права.........очаквам компетентното Ви мнение!
Благодаря предварително за отделеното внимание !!
При предишният си опит доста отнесе. Беше станала голяма каша.Беше назначил 2-ма души за да им направи услуга на ТД, пък те щяха да си плащат осиг.(реално не работеха за него).......той си беше самостоятелна бойна единица.В един момент се оказа , че те не само не му плащат ами и вече не им трябвала тази "Услуга".Но го разбра доста по-късно.До тогава "ти бъди спокоен ние на куп ще ти дадем парите".Пари за осиг. от тях не получи, сигурно една година по-късо разбра , че те не желаят да се водят във фирмата , съответно той се обади на счетоводителката за да спре тези договори , но мина доста време.Финансово се задъха.Плати  над 2000 лв. неплатени осиг. накрая.Със счетоводителката му се виждаха един път в месеца, тъй като тя беше в София.И така кореспонденцията между тях никак не беше в синхрон.Той реално не беше наясно трябва ли да я известява за някои неща.Много е добър и е много наивен, затова постоянно му сервират разни неща.Сега точно заработи спокйно на ТД вече 2 -ра година и сега айде пак тая фирма.Искам просто да помогна по някакъв начин а не зная как.
Надявам се да е попаднал на човек този път, който да му спести доста неща
Не няма да бъда аз, тъй като не съм наясно с нещата, ще ползват услугите на счетоводител. Вчера са пуснаали ОКД 5 .Събота ще разбера повече инфо. ........но поне разбрах , че при срещата вчера със счетоводителя, моя приятел не е разбрал , че ще почва да плаща осиг. върху поне 420,лв., което си е 110 лв.на месец, независимо дали ще имат поръчка или не .
Разбрал е само, че трябва да се пуска Д1.Проблема е , че спря фирмата преди две години и имаше толкова задържения към НАП , които токущо приключи .Идеята ми е дали пак няма да се вкара в някакъв филм.Няма гарантирани поръчки.......може и въобще да няма.След време може ли отново да спре дейност тази фирма , ако нещата не потръгнат?
Налага се да пуснат в действие ЕООД-то , за да са изрядни и за да могат да издават фактури на своите евентуални клиенти.
Здравейте! Мой приятел пуска в действие спряното си ЕООД от м.05 тази година.Той работи на трудов договор и се осиг. на приблизително 1200-1500 лв. всеки месец, редовно и реално.Сега след като пусне в действие своята фирма за изработка на изделия от пластмаса, ще трябва да започне да плаща и осиг. като за СОЛ върху 420 лв..Ще извършва тази услуга със свой приятел който също работи на ТД и се осиг. на 2600 лв.Вероятно за него ще съставят граж. договор.Всъщност кой какви задължение ще има, за да е изрядно всичко ?!Момчетата нямат намерение да спрат да работят по своите ТД , а само да работят допълнително за себе си .
Здравейте , получихме фактура без касов бон.Лицата са платили за услугата в брой, доставчика е нямал касов апарат и на другия ден е внесъл тези пари в банковата сметка на фирмата , като по нищо не личи, че има нещо общо с въпросната фирма, т.е. МОЛ-а е друго лице. След няколоко дена получихме вносната бележка за внесената сума, след като се свързахме с доставчика и потърсихме касовия бон.На фактурата е отбелязано плащане в брой и сега от счетоводството не желаят да приемат фактурата.Според тях е неграмотно написана и с неясно съдържание и искат да бъде преиздадена.Кат цяло е попълнета с черен и син химикал едновременно  и др. дребни забележки като : бр. 1 /мярка 1 /с-ст 400, а става въпрос за настаняване на 15 човека .Дайте съвет ......основателно ли не желаят да приемат фактурата от счетоводния отдел и какво може да си направи в случай, че доставчика не желае да преиздаде фактурата, защото била наред.
Да така е, Благодаря Ви много, ще видим какво ще излезе
Да това искам да направя днес , да изкарам ПИК за ЕООД -то и да видя там какви са станали нещата , по разпечатката от нап на 05.02.2015 г. дължимата сума е  970 лв.Решихме да изчистим първо голямата сума по ЕГН-не и да се захванем и сега с тази дължима сума .По справката излиза дължими вноски за ДОО,ЗОВ,УПФ за периода м.01;м.2;м.3;м.4  2014 г.По справка гледам че сме покрили всичко  до онзи ден в който излезна новото задължение.Защо продължават тези декларации незнам, според Вас сега трябвало ли е да се подаде тази Д-6 със сумата от около 500 лв. има ли нещо общо с подаването на данъчната декларация, доколкото знам щяла да пуска Д-я по ЗКПО за 2014 г. за тези 4 месеца ,не съм запозната с метода на работа и със сроковете, за мен е адска каша
Да но могат ли да вървят осиг. вноски  като самоосиг. лице и на ЕООД да се начисляват, мисля че в ЕООД -то се водеше Управител, ако това има значение.Аз гледам разпечатките и виждам ,че за 2013 г. като задължения по ЕГн-нето не излиза нищо, излизат само за м.2 и м.12.2013 някакви суми(тогава се предполага че вече не е самоосг.)и за 2014  за всичките четири месеца в които работеше  само ЕООД излизат и задълж. по ЕГН и задълж. по ЕИК на ЕООД.Новото начисление е от понеделник, на стойност близо 500 лв. и периода е 01.01.-31.12.2014 г.Подадена е Д-6 на 16.03.2015 г.с електронен подпис.Продължавам да твърдя че тази сума е част от това което вече платихме
Може ли да не е пусната декларация за прекъсване на осиг в ЕТ и сега и на двете места да се начисляват задълж.Лошото е че счетоводителката е в София и кога точно идва..........поне за мен не е ясно.Нещата се движатпо телефона с една дума
Да но с ЕГН-нето не излиза ли само ЕТ/ФЛ, когато въведа ПИК кода ми излиза името на ФЛ и ЕИК на ЕТ-то, инфото и в двата случая е еднакво
На ЕИК на ЕООД излиза друго.......
Здравейте !
Снощи мъжът ми говори с нея и тя му обясни че тази Д-6 , била за тези 4-ри месеца в които е работил през ЕООД-то.
Той прекъсна дейността в края на Април 2014г. и от тогава работи само на трудов безсрочен договор.Всичко което се появи като задължения за плащане като ЕТ е до 30.04.2014г. включително.В същото време излиза и като задължение за неплатени осиг.на ЕООД което работи от 2013 г.до Април 2014 г.Възможно ли е да не работи ЕТ-то а пък да се начисляват осиг. и да се пускат декларации, по същото време това се случва и в ЕООД то.В разпечатката от Нап която получихме още в края на миналата година фигурират дълж. вноски за м.01;02;03;04 на 2014, които твърдя че вече платихме.Погледнах разпечатката на ЕООД и там има дълж. осиг. за тези месеци, имам чувството че плащаме двойно........
Благодаря, ще отидем утре за да проверим.Октомври когато получихме обаждането и отидохме да проверим, нещата бяха разделени на ЕТ и  ЕООД (всичко на стойност 3 200 лв.).Пуснахме Молба за разсрочено плащане на дължимите суми за ЕТ (2200) и следвахме стрикно внасянето на вноските всеки месец.Сега възнамерявахме да пуснем Молба за разстрочено плащане на тези 1000 за ЕООД -то и да приключи всичко.Мъжът ми вече 1 година работи на трудов безсрочен договор, плащат се редовно осиг и данъците и сега пак задължение.
Нямам представа дали има Окд -5, счетоводителката го е уверила че всичко е спряно за ЕТ, обаче явно не е точно така.Задълженията по ЕООД са по ЕИК.Нямам ПИК за ЕООД но предполагам че там ще има някаква промяна със сумата.