Ясно, благодаря много за бързия отговор !
Здравейте!
От няколко месеца работя за нов работодател.Миналата седмица ми поискаха служ. бележки за доходите за 2017 от другите работодатели през годината за преизчисление.
Досега всяка година подавах ГДД за предходната, тъй като работех по ТД и по ГД.Сега това освобождава ли ме от задължение за подаване на ГДД през 2018 г.За 2017 дефакто имам два ТД и един ГД.
Благодаря предварително !
А по принцип ще има ли проблем с този един ден прекъсване...е разбира се ако вземат та и продължат договора
Е тва ако е стимул
Жалка работа...
Здравейте, въпрос: приятелка си сменя работата ще започне на новото място на 3.10 а ще бъде освободена от старата на 01.10 ще има прекъсване 1 ден , има ли основание да се притеснява?!Докато урежда документите си се оказва че е бременна, новата работа ще е на тр.д. със срок на изпитване 6 м.Ужасно е притеснена, срока на изпитване ще приключи дни преди 45 дни преди раждането,може и да продължат договора но могат и да и го прекратят ...в случая няма защита нали тъй като е със срок на изпитване
Здравейте............... .само за инфо.Осведомена е фирмата на която е  издадена фактурата с неправомерно начислен ДДС.Ще се върнат и анулират и двете фактури.В понеделник ще се сключи договор за счетоводно обслужване и вече ще има кой да следи важните неща (((((
Да така е .........абсолютно, без счетоводител няма да се оправят нещата.Утре ще потърси кантора, за да се заемат с делата му.Просто от любопитство............. как точно се анулира фактура, извинявам се за безумните въпроси предварително.Не съм счетоводител , но съм благодарна на всяко ново нещо което успея да разбера.
Ами какво се случва със сумата която е получена вече.Фактурата за авансово плащане е издадена м.Юли и сумата е преведена с нач.ДДС.А през м.Юни доколкото знам имат също издадена фактура с нач. ДДС към същата фирма.Тази ще им бъде 3-та.
Здравейте! Фирма нерегистрирана по ЗДДС , работеща от 2 месеца издава фактура за изработка на елемент на голяма компания рег. по ДДС с начислен данък.Фирмата няма счетоводител и момчето само си пиши фактурите .За голямата компания не е проблем , но се оказва че това ще бъде проблем за нерегистрираната по ДДС фирма.Авансово е поискал пари и е издал фактура за сумата с нач. ДДС , работата е изпълнена и сега трябва да се пусне фактура с остатъка от договорената сума.Фактурата която ми показа е"опростена" но е начислил  ДДС.Аз не съм на ясно но го посъветвах да си потърси счетоводител който да се занимае с работите му.Притеснен е, че е в голямо нарушение.Как трябва да постъпи, до края на работния ден на 18.08 е обещал фактурата , а не знае какво да прави............да начислили ДДС отново или не.
Да, права сте, така и ще направим.Оказа се , че на 19.07.2016 г. е подадена Д1 с електронен подпис ...............?!  Лицето няма нищо общо със СОЛ-а , дори не се познават .
Здравейте,
получи се следното : Лицето (СОЛ) подаде на 15.07.2016 - Д1+2 Протокола Прил. 5 с данни за м.06 на гише в НАП.Прието бе всичко.ПН със сумите се пуснаха на 14.07.016 за м.06.Вчера влезнахме с ПИК и установихме, че има подадена още една Д 1 за м.06 със същите задължения на 19.07.20016.От къде се е получило това дублиране като не е подавана друга Декларация.Задълженията са начислени и вече върви и лихва върху тях !?
Само искам да споделя , че приеха Д 1 без забележка, сега пускам и платежните
Съжалявам, дори не успявам да задам правилно въпроса си........но Ви благодаря за вниманието
Не .......става въпрос за данъка , как и кога се случват там нещата.Дължи ли се ДОД и кога, вероятно при подаване на ГДД или ??!
А, относно ДОД......кога се подава , за всеки месец ли и вписва ли се в Д1 или само в Д 6?!
Благодаря Ви предварително !!
Благодаря много, БУЛСТАТ трябва ли да се попълва и тези проценти в графата за сметка на осиг. лице ли се записват?
мога ли да помоля за помощ , за попълването на Д-1
точно така е .....сметнах го , не взех предвид след десетичната
а % за ДОО -то 12,8 или 16,3...............мисля че трябва да е 12,8 %