Абсолютно сигурни ли сте, че правилно определяте дейността за ТЗПБ? Тя не винаги съвпада с дейността за определяне на МОД.
Процентът за ФТЗПБ се определя на база дейността, от която са получени най-високи приходи, а не дейността с най-много наети по трудови договори лица.
С начислените, но неизплатени към 31.12.2012 година лихви трябва да преобразувате данъчния резултат на дружеството за 2012 година.
Неизплатените лихви не са доходо на лицето за 2012 година - съответно не се декларират от физическото лице и не се дължат данъци.

Доколкото видях в ЗДДФЛ набързо за 2013 година този доход не подлежи на облагане с окончателен данък нито с авансов данък. Т.е. следва доходът да бъде деклариран от лицето и данъкът да бъде платен с подаване на ГДД за 2013 година - само при положение, че бъде изплатен на лицето през годината. Този доход е доход от други източници съгласно чл. 35 т. 3 от ЗДДФЛ.
Не се признават за данъчен разход за 2012 година. Тези правоотношения не са трудови. За целите на ЗДДФЛ те са приравнени на трудовите правоотношения само по отношение на тяхното облагане.
Доход 2012 година 900 лв - това е доход за положен труд през годината, лицето е взело решение колко да бъде платено след като е имало информация за годишните резултати на дружеството.
Месечен доход 75 лв (900/12)
Осигуровки 108 лв (минимум) удържани през същото дружество, по подразбиране от въпроса
Месечна данъчна основа, съгласно вашия цитат на ЗДДФЛ - отрицателна

Начислен данък - нула

В случая не се удържа данък, не се подава Д6 от дружеството.
Не.
Ако използвате програмата на НАП, след като изберете период 13, година 2012, се отключват само полетата за осигуровки.
Според мен следва да подадете Д1 за 12 месеца с код 90 (преди, сега дали е същия, не знам). Някои колеги смятат, че щом СОЛ се осигурява чрез дружеството, изплатило дохода, следва да се подава Д1 не с код 90, а с код 12 (коригиращи), като се попълнят полета 31 и 31А, т.е. във вашия случай само 31.
Тъй като не сте удържали данък, не е следвало да подавате Д6 през декември.
Трябва да издадете на лицето служебна бележка до ЗДДФЛ за доходите, получени през 2012 година. Лицето е задължено да подаде годишна данъчна декларация.
Доходите не се декларират в справка по чл. 73 от ЗДДФЛ (те са декларирани с Д1).
Таксите на банките за банкови преводи и обслужване на банкови сметки не са финансови разходи, а разходи за външни услуги - в масово използвания сметкоплан това е сметка 602.
Финансовите разходи са свързани с осигуряване на финансиране - лихви по кредити, такси за обслужване на кредити и други подобни.
Доколкото разбирам работата по обекта е приключила към 31.12.2012г. Според мен по-скоро трябва да спазите СС 11 и да признаете през 2012 година целия разход и целия приход.

От СС 11:

6.1. Когато резултатът от един договор за строителство може да бъде надеждно предвиден, приходите и разходите, свързани с него, следва да бъдат признати за приходи и разходи чрез съпоставяне на етапа на изпълнение на договорната дейност спрямо датата на съставяне на финансовия отчет.

9.3. Признаването на приходите се извършва в съответствие с извършената по договора работа независимо от това, че не са платени или част от сумите са задържани по друг повод.

6.6. Направените от предприемача разходи по договора, които се отнасят за бъдещи дейности по договора, се класифицират като разходи за незавършени работи по договора, ако е вероятно да бъдат възстановени.
Ако отчитате изплатените им суми като разход - да. За да признаете разхода за данъчен по ЗКПО трябва да имате първичен документ за покупката на златото. Реквизитите на първичните документи са описани в Закона за счетоводството.
Ако Покупко-изплащателната сметка, която съставяте не съдържа тези реквизити, следва да не признаете разхода по ЗКПО, съответно бихте могли и да не си правите труда да описвате сделките в справката по чл. 73 от ЗДДФЛ.

Вижте и чл. 73 от ЗДДФЛ! Описвайте всички доходи без значение на сумата, според мен.
Какво Ви притеснява в т.12?
Доходите от продажба или замяна на движимо имущество са необлагаеми по ЗДДФЛ. Но се декларират в справката по чл. 73 от същия закон.
Когато Вие отбележите този код - 12, НАП няма да търси от лицето деклариране на доходите от продажбата на злато.

ЗДДФЛ чл. 13. (1) Не са облагаеми:

                    2. доходите от продажба или замяна на движимо имущество, с изключение на:

                    а) пътни, въздухоплавателни и водни превозни средства, ако периодът между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната е по-малък от една година;

                    б) произведения на изкуството, предмети за колекции и антикварни предмети;

                    в) акции, дялове, компенсаторни инструменти, инвестиционни бонове и други финансови активи, както и доходите от търговия с чуждестранна валута;

                    г) движимо имущество, предадено на лица, които имат право да извършват събиране, транспортиране, оползотворяване или обезвреждане на отпадъци в съответствие със Закона за управление на отпадъците;
Осигурителен стаж се заверява само за периодите през които е извършвана трудова дейност. Извършването на трудова дейност води до приходи (доходи), отсъствието на приходи (доходи) се счита от НОИ за неизвършване на дейност и за основание за отказ за заверка на осигурителен стаж. Ако не бъде заверен стажа няма да бъде признат и осигурителния доход.

Т.е. ако нямате приходи (доходи), които да се обвържат с дейност, извършвана през цялата година, не разчитайте да бъде признат изцяло осигурителния доход като самоосигуряващо се лице.

Това показва моят опит със заверка на осигурителни книжки.

Освен това регистрацията като самоосигуряващо се лице изисква определени действия и задължения от Ваша страна. Неизпълнението им може да доведе до санкции.
antea, щеше да ми звучи логично, ако имаше справка и за сумата на получените преводи, които не са отнесени към конкретни задължения.
Според мен на всички вече е ясно, че НАП не е готова да обслужва новите декларации и справки и и трябва време. В сайта на НАП все още не са публикували данъчно-осигурителен календар за 2013 година - т.е. и те не знаят какво кога трябва да се декларира и плаща. В секцията Единна сметка линковете водят към страници, в които пише, че са в процес на създаване.
Дразнещо е, че на нас не ни беше дадено време. Не ни се дава и адекватна информация как върви работата по тази справка и доколко е надеждна информацията в нея към дадена дата.

Аз лично не смятам да проверявам задълженията в тази справка докато не получа информация от форумите, че справката е надеждна и вярна. Другото е загуба на време и нерви, според мен.