Въпросът ми е защото ще се дублира номера на фактурата в системата на НАП
Фактура със стойност 10 лв.цена на услугата и 2 лв ддс ,е посочена в дневника на покупките за м ноември с нулеви стойности грешката е неволна.Може ли да се посочи в дневника за м.януари 2020 г. с реалните стойности.
За аптеки СУПТО задължително ли е
За кои обекти е задължително използването на СУПТО
Кредитно известие от месец август не е получено  във фирмата .Доставчика преснима втория екземпляр поставя  печат "вярно с оригинала" . Може ли да се включи в дневника на покупките за м.октомври и необходимо ми ли е да се уведомява НАП.
Справката за наетите лица,отработеното време ,средствата за работна заплата и други разходи за труд
от НСИ казва пълно
Продавач ,действително работи по 6 часа .
Лице работи на 6 часа на длъжност ,за която не е необходимо да работи на намалено работно време съгласно законодателството.При това положение в справката на НСИ за наети лица как да се посочва ,като лице работещо на пълно работно време или непълно работно време.Договорът е за 6-часов работен ден.
Собственик на търг.обект регистриран по ДДС ,пропуска на 31.07. да приключи на касовия апарат месечния отчет ,който отразява в дневника за продажби.Това той прави на 02.08.19 г. при това положение датата на документа е в период следващ отчетния .Каква дата да се посочи за този документ в дневника за продажби.
След въвеждането на новите касови апарати при погрешно въведена по-голяма сума при продажба,възможно  ли е да се сторнира с ръчно пусната сторно-бележка ,както беше преди въвеждането на новите апарати.
т.14 в Д1 ден от който осигуряването  е възникнало попълва ли се при граж.договор
Сумата по граж.дог.ще бъде изплатена еднократно на лицето в края на м.март ,съответно се подават три Д1 и три Д6 до 25.04.19 г. ,какво дата е правилно да се посочи в позиция 18 на Д6 за всяка от декларациите.
Когато ежемесечно се плащат суми по граждански договор трябва ли да се изготвят СИС и сл.бележка по стария формуляр за да са по-ясни удръжките за всяко конкретно плащане.
В новата СИС периода на получени доходи е тримесечие при това положение как да се издава при всяко плащане когато то е месечно.


От там са ,имах стари но явно не са актуални ,качвам файл със старите
При плащане на сумата по граж.договор от страна на платеца се издава СИС  и служебна бележка към нея.
Прикачените образци правилни ли са .
Сумата начислена като разход за осигуровка при компенсируеми отпуски къде да се посочи в Баланса и ОПР.
Д1 и Д6 за гражданския договор всеки месец ли се подава или само когато е извършено плащането
Приемно-предавателния протокол за извършена работа  при всяко плащане ли се съставя