Първи ред на ОСК Записан капитал 15 тук промяна няма.,Нераз.печалба 15,непокрита загуба 5 .В колона 10 на ОСК Текуща печалба/загуба в началото на периода е  и загубата от 2015 г. посочена -2 хил.лв.  ,тези 2 хиляди лева ще са прехвърлени в непокрита загуба  .Ако бъде посочена в колона Непокрита загуба срещу позиция увеличение за сметка на собственици правилно ли е и как да бъде отразена в колона Текуща печалба/загуба за да е вярно салдото в края на периода защото в колона текуща печалба/загуба ще бъде посочен и фин.резултат за 2016 г. година
 Продължение на въпроса Съгласно чл.173, ал.5 от КТ:Работодателят е длъжен да разреши платения годишен отпуск на работника или служителя до края на съответната календарна година, освен ако ползването му е отложено по реда на чл. 176. В този случай на работника или служителя се осигурява ползване на не по-малко от половината от полагащия му се за календарната година платен годишен отпуск.
В случая работника не е ползвал половината от полагащия му се за годината отпуск ,но не  по причините от чл.176 от КТ ,а защото не е изявил желание и не е подавал молба за ползване на отпуск.При това положение може ли да се прехвърли повече от половината от полагащата му се отпуска и да си важи правото за погасена давност от 2 години за дните надхвърлящи половината от полагащата му се отпуска.
Съгласно чл.173, ал.5 от КТ:Работодателят е длъжен да разреши платения годишен отпуск на работника или служителя до края на съответната календарна година, освен ако ползването му е отложено по реда на чл. 176. В този случай на работника или служителя се осигурява ползване на не по-малко от половината от полагащия му се за календарната година платен годишен отпуск.
В случая работника не е ползвал половината от полагащия му се за годината отпуск ,
В указанията за попълване на декларацията в раздел КОГА СЕ ПОДАВА ДЕКЛАРАЦИЯ в първа позиция когато дан.задължените лица считат,че авансовите им вноски ще се отличават от дължимия корпоративен данък -в този случай се отбелязва т.1 или т.2 от част I .Част първа от декларацията е частта за идентификационните данни ,а основанието за подаване на декларацията е част втора
Фирмата е задължена да прави тримесечни авансови вноски по ЗКПО посочената сума на вноската е 250 лв. и за първите две тримесечия  са внесени  обща сума 500 лв.,но разчетите показват ,че годишната печалба ще е не повече от 4000 лв..В декларацията по чл.88 от ЗКПО може ли да се посочи за последното тримесечие сума за внасяне  0 лв.
Кой е правилния протокол
Това е точно така .Въпросът ми е освен протокола за въвеждане в експлоатация трябва ли да се състави и акт за придобиване на ДМА
Защо да не може? Може да се ползва с друга комптърна конфигурация, може да се подмени по-рано... Дали ще го отчетете като отделен ДМА /ако е над прага на същественост/, ще го отчетете като разход /ако е под прага/  или ще го включите в общ актив "компютър с монитор" е въпрос на вкус и сметки.
Фирма е закупила компютърна конфигурация  и монитор.Въпросите  ми са следните.
1.Освен протокола за въвеждане в експлоатация трябва ли да се състави и акт за придобиване на ДМА.
2.Двата актива поотделно ли да бъдат заведени.Монитора може и да не е ДМА.
Имах предвид това: 
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.
(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.
и съгласно ДОПК Чл. 171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.
Важи ли тригодишната давност съгласно ЗАНН  като се има предвид последната част на изречението  от чл.171/1/-освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.
Колко е давностния срок на Наказателно постановление от КАТ сумата е прехвърлена към НАП
Колко е давностния срок на Наказателно постановление от КАТ сумата е прехвърлена към НАП
Необходима ми е бланка на  Протокол за резултатите от инвентаризация на разчети.
Фирмата има 70 лв. надвнесен данък печалба.Ако не бъде посочен в ГДД за възстановяване,ще послужили за погасяване на публични задължения по реда на чл.169,ал.4 от ДОПК и ако не бъдат използвани за погасяване на други публични задължения има давностен срок  след което да бъдат отписани от счетоводството фирмата.
Работник няма да използва полагащата се за годината платена отпуска.
1.Трябва ли да  подаде писмено искане до работодателя за отлагане на неизползваната отпуска.
2.Също по желание на работника той няма да използва отложената  отпуска през първите 6 месеца на следващата година,може ли да бъде използвана след това.
3.Задължително ли трябва да се ползва поне половината от полагащата се отпуска за съответната година ,ако се ползва само 1/4 от отпуската за останалите дни важи ли давността от две  години.
Работник няма да използва полагащата се за годината платена отпуска.
1.Трябва ли да  подаде писмено искане до работодателя за отлагане на неизползваната отпуска.
2.Също по желание на работника той няма да използва отложената  отпуска през първите 6 месеца на следващата година,може ли да бъде използвана след това.
3.Задължително ли трябва да се ползва поне половината от полагащата се отпуска за съответната година ,ако се ползва само 1/4 от отпуската за останалите дни важи ли давността от две  години.
Работодател закупува лекарства,които ще се използват от работниците при необходимост.Има ли право на данъчен кредит.
Лице има 2 години и 10 месеца съкратено от работа при това положение трябва да получава обезщетение за безработица 4 месеца защото няма три години осигурителен стаж,но има и 2 години казарма те признават ли се за осигурителен стаж за да може да влезе в период от 3 до 5 години и да получава обезщетение 6 месец.
Трябва ли анулираната фактура да се отрази в дневника за продажби с нулеви стойности.
Издадена е данъчна фактура оказва се, че е сгрешено името на МОЛ на получателя фактурата  не е вписана в дневниците .Може ли да бъде анулирана без да се пуска протокол по чл.116 и да се  пусне нова фактура  с правилни данни  и в дневниците да се отрази само правилната фактура.