ФЛ   ще извършва обслужване на компютърните системи на фирма срока на договора ще  е 1 година,брутната сума която ще получи изпълнителя за срока на договора е 600 лв.,може ли в договора да се посочи,че ще получава част от сумата в края на всяко тримесечие т.е. 4 х150 лв.
Отговорът е добър ,но има промени в колоните сега к.16 е Начислен данък за доставки на стоки и услуги за лични нужди.Сумата на данъка от протокола вероятно трябва да се посочи в к.12 Начислен ДДС  достав. по к.11 и начислен данък 20% предвиден в закона в  други случай
Как се посочва в дневника за продажби сумата на данъка от протокола по чл.66,ал.3 от ППЗДДС при липса, посочва ли се данъчната основа на коригирания данъчен кредит или само данъка и в кои колони.
Как се посочва в дневника за продажби сумата от протокол по чл.66,ал.3 от ППЗДДС при липса посочва ли се данъчната основа на коригирания данъчен кредит или само данъка и в кои колони.
от м.март 2017 г. има нови изисквания за съдържанието на този протокол
Трябва ми бланка от протокол по чл.66 ал.3 от ппзддс  може ли някой да ми прати
При създаването на файла на декларация 1за м.10.2018 г. за НАП от програмата на НАП  на последния ред се появи следното:За месец 10 и година 2018 се подават декларации с код за корекция и/или заличаване.  Изчислените задължителни осигурителни вноски и/или вноски за фонд 'ГВРС' са определени само въз основа на посочените данните в тези декларации.   
Всичко в декларациите на служителите е както през м.09 .ГВРС няма.
Какво означава това.
Това със структорите е ясно въпросът е когато е на 6 часа или на 4 ,каква бройка да се посочи в длъжностното разписание.
наименованието на длъжността е еднакво,но това са два търговски обекта в различни населени места на едното място продавачката е на 6 часа, на другото на 4 часа.Как при това положение да се посочи в разписанието на длъжностите в колона численост .
Трябва да се посочи числеността за съответната длъжност ,на едното място щата е на 4 часа ,на друго шест,но като численост това си е 1 бройка,как е правилно да се посочи.
В длъжностното разписание ,в което се посочват само длъжностите е необходимо да се посочат и бройките ,когато работникът е на 4 часа една бройка ли се пише в разписанието или 1/2 , а когато е на 6 часа.
Съгласно ЗПКОНПИ ,управителите и членовете на органите на управление или контрол на общински или държавни предприятия и ръководителите на  техните териториални поделения трябва да попълнят декларация за имущество и интереси .В раздела за доходи в таблица 12 от декларацията е написано  Годишна данъчна основа от съответния  доход .Кое е правилно да се посочи годишната данъчно основа или годишния брутен доход.
Касовата бележка,която също е данъчен документ  също ли трябва да се  включва в Дневника на покупките.
През 2016 г. дружество е със фин.резултат загуба ,има Решение на собствениците  за приемане на отчета.Това Решение достатъчно ли е със сумата на загубата да бъдат намалени резервите  или трябва изрично Решение за това, а до тогава тази сума да се води като непокрита загуба от минали години.
Ако е земя това е статията, защото на земята не се  начисляват амортизации и сумата се приема веднага за приход.В случая дареното ДМА е оборудване затова е казуса
Въпросът дали като е дарение да не се приеме като финансиране и прихода да се признава пропорционално на начислените амортизации и при това положение при получаване на ДМА да се осчетоводи 20 / 75 група








Фирмата е получила дарение на ДМА.Как да се осчетоводи
Да благодаря,но все пак искам до доуточним  ред "Покриване на загуба" колона 9 е "Непокрита загуба"  правилно ли е така защото редът е "Покриване на загуба" ,но всъщност се увеличава непокритата загуба.
При положение ,че е загуба за предходната година на  ред Начално салдо в колоната Текуща печалба/загуба   знака е минус и това означава ли ,че трябва тази цифра да е с положителен знак някъде  в колона Текуща печалба/загуба примерно на ред Други изменения и минус с цифрата в колона непокрита загуба за да е вярно крайното салдо  на колона 10 с финансовия резултат от годината за която се отнася ОСК
Трябва ли загубата от колона Текуща печалба/загуба в ОСК която е салдо в края на предходната  година да се посочи като начално салдо в същата колона за следващата година