Здравейте! Много ще се радвам ако някой се е сблъсквал с проблем като моя и може да даде адекватен съвет. Имам издаден болничен за периода 17.08 - 15.09.2021 г. Но докато бях в болничен се разболях от Ковид и ми пуснаха нов болничен за периода 09.09 - 22.09.2021 г. Септември ми изплатиха някаква сума, която разбрах, че е за периода 17.08 - 31.08, разделяли болничния на две, понеже обхваща два месеца. И от тогава се започна едно чакане на останалите пари и нищо. Звънях в НОИ и ми казаха, че болничните ми са отхвърлени, понеже било в разрез със закона да имаш издадени два болнични за един и същ период от време. Тоест, няма да ми изплатят остатъка от първия болничен и този за Ковид. Преразглеждали се, но щели да ги отхвърлят почти на 100%. Освен това били отхвърлени, понеже трябвало да се явя на комисия, тъй като двата болнични са без прекъсване. Никой не ме е викал на комисия, нито се е свързвал с мен по този повод. Какво мога да направя по този казус? Това е безумно просто. Режат ме с 22 дни болнични, в които съм лежала в болница с операция, а след това и официално карантинирана от РЗИ след положителен тест. А реално все едно ми казват, че тези болнични са фалшиви. Към кого да се обърна според вас?